«Συμμετοχή του 2ου Γυμνασίου Αλμυρού σε πρόγραμμα Erasmus+ka2»

«Συμμετοχή του 2ου Γυμνασίου Αλμυρού σε πρόγραμμα Erasmus+ka2»

Το 2ο  Γυμνάσιο Αλμυρού συμμετέχει ως εταίρος σε πρόγραμμα Erasmus+ka2 με τον τίτλο: «Ευρώπη, μετανάστες, πρόσφυγες και ιθαγένεια» κατά την διετία 2017-19 και σε συνεργασία με σχολεία της Γαλλίας, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Τουρκίας.
Στο πλαίσιο της τελευταίας διεθνής συνάντησης  του προγράμματος τα μέλη της Παιδαγωγικής ομάδας του 2ου Γυμνασίου Αλμυρού, ο Διευθυντής  Βοϊβόνδας Σταύρος και οι καθηγήτριες: Μιχαλακοπούλου Χαρούλα, Μπουκώρου Μαρία, Γκαραγκούνη Παυλίνα, Μιχαλάκη Ιωάννα, Ρούσση Νιόβη και Νάνου Δέσποινα υποδέχτηκαν τους εκπαιδευτικούς των σχολείων: College Albert Camus από την Γαλλία, IES Serra d’ Irta από την Ισπανία, Ayse Carmikli Ortaokulu από την Κωνσταντινούπολη, C. Colombo από την Ιταλία και Agrupamento de Escolas de Castro Marim από την Πορτογαλία στην Ελλάδα από τις 30 Ιουνίου έως τις 06 Ιουλίου 2019.
Οι εκπαιδευτικοί των σχολείων της σύμπραξης αρχικά συναντήθηκαν στην Αθήνα, όπου ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο και στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, επισκέφτηκαν το Μοναστηράκι, την πλατεία Συντάγματος, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και την Μαρίνα του Φλοίσβου.
Στην συνέχεια ήρθαν στον Βόλο και συμμετείχαν σε ομάδα εργασίας στο κτίριο Παπαστράτος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με αντικείμενο την συγγραφή της Τελικής Αναφοράς του προγράμματος και την παρουσίαση του ψηφιακού βιβλίου του με τίτλο: “Europa, Migrations and Citizenship”. Το e-book  θα λειτουργήσει ως οδηγός για τους εκπαιδευτικούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα πρέπει να διαχειριστούν θέματα ένταξης στο σχολείο τους μαθητών και μαθητριών που προέρχονται από οικογένειες μεταναστών και προσφύγων. Το περιεχόμενο του βιβλίου ψηφιοποίησε και παρουσίασε η Βούλγαρη Βάσω,  καθηγήτρια της Πληροφορικής του 9ου Γυμνασίου Βόλου και Ambassador του δικτύου των Teachers4Europe στην Θεσσαλία.
Οι εκπαιδευτικοί του προγράμματος επισκέφτηκαν την Άφησσο, την Αμαλιάπολη, την Χρυσή Ακτή, τα μοναστήρια των Μετεώρων, την Σκιάθο και αναχώρησαν για τις χώρες τους έχοντας τις καλύτερες εντυπώσεις για την ελληνική φιλοξενία και τις φυσικές ομορφιές της πατρίδας μας.
Οι συντονίστριες του προγράμματος, οι φιλόλογοι Μπουκώρου Μαρία και Μιχαλακοπούλου Χαρούλα, ευχαριστούν τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών και τον Σύλλογο Γονέων του 2ου Γυμνασίου Αλμυρού για την υποστήριξη και συνεργασία τους στο πρόγραμμα, τους μαθητές και μαθήτριες της Παιδαγωγικής Ομάδας του σχολείου που συμμετείχαν στις δράσεις του προγράμματος στον Αλμυρό και στα ταξίδια στις χώρες υποδοχής των εταίρων σχολείων: Λιάνο Κωνσταντίνο, Στέκα Μιχαέλα, Τσιάτσου Γεωργία, Καραλή Σπύρο, Σεξαμπάνη Βασίλη, Ζγουλέτα Γιάννη, Αρβανίτη Παύλο, Καραδήμα Ελένη, Κολοβού Στέλλα, Μαρδάκη Βασιλική, Αλεξάνδρου Γρηγόρη, Κολοκυθά Δημήτρη, Βαλαμουτοπούλου Γεωργία και Κεφαλίγια Γιόνα, και τέλος το Τουριστικό Γραφείο “Art of Travel” για την οργάνωση των ταξιδιών των ελληνικών αποστολών και της διαμονής των ευρωπαίων εκπαιδευτικών στην χώρα μας.

Οι συντονίστριες του προγράμματος Erasmus+ka2
του 2ου Γυμνασίου Αλμυρού

Μπουκώρου Μαρία και Μιχαλακοπούλου Χαρούλα