Αδειάζουν οι πόλεις

Αδειάζουν οι πόλεις

Με κάθε μέσο εγκαταλείπουν το κλεινόν άστυ οι αδειούχοι του Ιουλίου. Από σήμερα το πρωί καταγράφεται ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση στα λιμάνια Πειραιά, Ραφήνας και Λαυρίου αλλά και στα δύο εθνικά οδικά δίκτυα, από τους τελευταίους αδειούχους του Ιουλίου.

Τα πλοία εώς αυτή την ώρα αναχωρούν με υψηλή πληρότητα που ξεπερνά το 80%, ενώ πολύ αυξημένη είναι η κίνηση γύρω από τους δρόμους στο λιμάνι του Πειραιά, λόγω έργων στην περιοχή.

Όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν, καλό είναι να βρίσκονται μία ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου, λόγω της αυξημένης κίνησης στους περιμετρικούς δρόμους. Το Λιμενικό Σώμα βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή για τη διευκόλυνση των εκδρομέων.

Από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί για σήμερα 30 απόπλοι πλοίων, 16 από τη Ραφήνα (10 για Κυκλάδες και 6 για Μαρμάρι) και 7 από το Λαύριο.

Την Πέμπτη (25/7) από το λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιήθηκαν 25 απόπλοι πλοίων, ενώ αναχώρησαν για διάφορα νησιά του Αιγαίου 23.070 επιβάτες και 3.554 Ι.Χ. οχήματα.

Από τη Ραφήνα εκτελέστηκαν 12 δρομολόγια πλοίων, τα οποία μετέφεραν 6.432 επιβάτες και 1.190 Ι.Χ. οχήματα.

Από το Λαύριο πραγματοποιήθηκαν 5 απόπλοι πλοίων, ενώ αναχώρησαν 1.176 επιβάτες και 313 Ι.Χ. οχήματα.

Εν τω μεταξύ, αυξημένη αναμένεται από το μεσημέρι να είναι η κίνηση και στις εθνικές οδούς, τους σταθμούς των ΚΤΕΛ, αλλά και τον διεθνή αερολιμένα της Αθήνας.

www.zougla.gr