Βόλος: Αυξήθηκε ο αριθμός των «ύποπτων» για κορωνοϊο- Επτά άτομα στο Νοσοκομείο

Βόλος: Αυξήθηκε ο αριθμός των «ύποπτων» για κορωνοϊο- Επτά άτομα στο Νοσοκομείο

Το γενικό Νοσοκομείο Βόλου «μετρά» επτά νοσηλείες ανθρώπων που έχουν χαρακτηριστεί «ύποπτοι» για κορωνοϊό. Οι δύο παραμένουν από το Σάββατο σε θάλαμο αρνητικής πίεσης και περιμένουν τα επίσημα αποτελέσματα από το πανεπιστημιακό που εκδίδονται με μεγάλη καθυστέρηση γιατί το Νοσοκομείο «έμεινε» από αντιδραστήρια και οι εξετάσεις των δειγμάτων γίνονται σε ιδιωτικά εργαστήρια ή στη Θεσσαλονίκη. Τα αντιδραστήρια αναμένονταν χθες για να ξεκινήσει ξανά η ομαλή ροή των εξετάσεων.

Από το Σάββατο νοσηλεύονται αναμένοντας αποτελέσματα ένας 22χρονος και ένας 46χρονος. Επίσης χθες αναμένονταν αποτελέσματα για μια γυναίκα 66 ετών, για έναν 80χρονο, και για έναν 67χρονο. Νοσηλεία έγινε σε έναν 26χρονο χθες και σε έναν 75χρονο και τα αποτελέσματα των εξετάσεών τους αναμένονται σήμερα αργά το βράδυ ή αύριο το πρωϊ . Όλοι νοσηλεύονται με γριπώδη συμπτώματα και λοιμώξεις του αναπνευστικού.

Στο Νοσοκομείο του Βόλου υπάρχουν πέντε θάλαμοι αρνητικής πίεσης και δημιουργήθηκαν δύο ακόμη με τη διοίκηση να αλλάζει τους σχεδιασμούς μεταφοράς της μονάδας μεσογειακής αναιμίας. Η μονάδα δεν μεταφέρεται στους προκαθορισμένου χώρους για να δημιουργηθούν δύο θάλαμοι υποστήριξης ύποπτων για κορωνοϊό ασθενών.

Χθες έσπευσαν στο Νοσοκομείο τέσσερα  άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών και ένας 26χρονος με ύποπτα συμπτώματα κορωνοϊού . Λήφθηκαν επιχρίσματα και παρουσιάζουν οι ασθενείς με γριπώδη συμπτώματα καλή κλινική εικόνα που δεν προκαλεί ανησυχία στους γιατρούς.

«Εμείς βλέπουμε μια καλή κλινική εικόνα. Μπορεί να είναι μια απλή γρίπη αλλά εάν δεν εκδοθούν αποτελέσματα κανείς δε μπορεί να είναι σίγουρος. Είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα σε καθημερινή και 24ωρη βάση», τόνισε γιατρός της παθολογικής.

Μέχρι αργά το βράδυ αναμένονταν τα αποτελέσματα για τον 46χρονο και τον 22χρονο, από τους οποίους έχει γίνει η λήψη επιχρίσματος για εργαστηριακό έλεγχο από το περασμένο Σάββατο. Σημειώνεται ότι ο 22χρονος είχε ταξιδέψει από 4 έως 10 Μαρτίου στο Λονδίνο.

Στο μεταξύ, σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης μεταφέρεται με πνευμονία 14χρονος που την περασμένη εβδομάδα είχε υποβληθεί σε εξέταση για κορωνοϊό και το δείγμα είχε βγει αρνητικό. Η κατάσταση τη υγείας του επιδεινώθηκε, μεταφέρεται στην Θεσσαλονίκη και θα υποβληθεί και σε δεύτερο τεστ.

www.e-thessalia.gr