Κρούσμα κορονοϊού στην ομάδα της Ξάνθης που βρίσκεται στην Αγχίαλο

Κρούσμα κορονοϊού στην ομάδα της Ξάνθης που βρίσκεται στην Αγχίαλο

Θετικό βρέθηκε στην Ξάνθη δείγμα για εξέταση κορωνοϊού. Το θετικό δείγμα ανήκει σε παίκτη που είναι εκτός αποστολής, ο ΕΟΔΥ όμως βάζει σε καραντίνα όλη την αποστολή της Ξάνθης που είχε αποχωρήσει από τη θρακική πόλη για το εκτός έδρας παιχνίδι (Σάββατο, 4/7, 19:30) με τη Λαμία.

Πιο συγκεκριμένα, την Τετάρτη (1/7) η ομάδα της Ξάνθης έκανε τεστ για κορωνοϊό. Ολα τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά εκτός από ένα.

Προχθές (2/7) έγινε νέο τεστ  και βγήκε θετικό. Πρόκειται για παίκτη που είναι εκτός αποστολής όμως ο ΕΟΔΥ βάζει όλη την αποστολή της Ξάνθης σε καραντίνα.

Ειδοποιήθηκε ο ΕΟΔΥ και δόθηκε η εντολή να μπει η ομάδα σε καραντίνα για το Σαββατοκύριακο στο ξενοδοχείο όπου βρίσκεται καθώς η αποστολή είχε φύγει από την Ξάνθη για το εκτός έδρας παιχνίδι με τη Λαμία.

Το ξενοδοχείο στο οποίο βρίσκεται η ομάδα είναι στην Αγχίαλο Βόλου καθώς δεν είχε βρει ξενοδοχείο στη Λαμία.

Χθες (3/7) το βράδυ έγιναν νέα τεστ στην ομάδα. Σήμερα Σάββατο (4/7) δεν θα γίνει κάποιο νέο τεστ αλλά θα γίνουν εκ νέου την Κυριακή.

Σε όλο αυτό το διάστημα η ομάδα θα παραμένει σε καραντίνα.

Αν από τα τεστ δεν προκύψει κάτι, τότε η ομάδα θα είναι ελεύθερη τη Δευτέρα. Αν προκύψει κάποιο δείγμα θετικό, τότε θα γυρίσει στην Ξάνθη για να μπει σε καραντίνα εκεί.  

Η Ξάνθη έβγαλε ανακοίνωση και αναφέρθηκε στο θετικό δείγμα που βρέθηκε σε έλεγχο κορωνοϊού. Η θρακική ομάδα αναφέρει ότι είναι σε άτομο που είναι εκτός αποστολής της θρακικής ομάδας για το παιχνίδι με τη Λαμία.
Η ανακοίνωση της Ξάνθης αναφέρει τα εξής: "Ο ΑΟ ΞΑΝΘΗ ΠΑΕ με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης ανακοινώνει ότι βρέθηκε θετικό κρούσμα στο ποδοσφαιρικό τμήμα σε άτομο που είναι εκτός αποστολής. Ήδη τα μέλη της ομάδας που απαρτίζουν την αποστολή, υποβάλλονται σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις σύμφωνα με το πρωτόκολλο διεξαγωγής του αγώνα".

Πηγή: novasports.gr