Μαρτυρίες από τη φωτιά στον Υμηττό: Τελευταία στιγμή σώσαμε ζευγάρι ηλικιωμένων

Μαρτυρίες από τη φωτιά στον Υμηττό: Τελευταία στιγμή σώσαμε ζευγάρι ηλικιωμένων

Τις στιγμές πανικού και τρόμου που έζησαν τα ξημερώματα της Δευτέρας (12.08.2019) όταν ξέσπασε η φωτιά στην Παιανία, που λόγω των ισχυρότατων ανέμων επεκτάθηκε πολύ γρήγορα και έφτασε έως την κορυφή του Υμηττού, προκαλώντας συναγερμό στην Πυροσβεστική.

Η φωτιά πέρασε μέσα από τα σπίτια στην Παιανία και μάλιστα προκάλεσε ζημιές σε τουλάχιστον τέσσερα, αλλά το ευτυχές είναι πως δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Και αυτό γιατί πολύ γρήγορα η Πυροσβεστική έδωσε εντολή στην αστυνομία να καλέσει σε προληπτική εκκένωση!

Περιπολικά καλούσαν τον κόσμο να φύγει. «Μας φώναζαν βγείτε έξω» περιέγραψε ένας κάτοικος της περιοχής, περιγράφοντας τις δραματικές στιγμές που έζησε ο ίδιος και πολλοί άλλοι.

Κάτοικος της Παιανίας δήλωσε στον ΑΝΤ1 πως με λάστιχα στα χέρια, ο ίδιος κι άλλοι προσπάθησαν να σώσουν σπίτια. «Μπαίναμε μέσα και βγάζαμε κόσμο. Ένα ζευγάρι ηλικιωμένων τελευταία στιγμή τους βγάλαμε με τη βοήθεια τεσσάρων αστυνομικών», είπε περιγράφοντας τις στιγμές πανικού που επικράτησαν.

Ο ίδιος άνθρωπος μίλησε και για έκρηξη που άκουσε στο σημείο απ’ όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά. «Ακούγονταν συνέχεια πολλές εκρήξεις, από ένα σπίτια ακούστηκαν πολλές εκρήξεις, κάτι έσκαγε» τόνισε.

Πηγή: Newsit.gr, madata.gr