Ο «αθέατος δωρητής» του Αχιλλοπούλειου κάνει τα μικρά- μεγάλα θαύματά του

Ο «αθέατος δωρητής» του Αχιλλοπούλειου κάνει τα μικρά- μεγάλα θαύματά του

Πλήρως εκσυγχρονισμένη και ανακατασκευασμένη θα λειτουργεί πλέον η Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου, μετά τη νέα δωρεά ύψους 15.000€ που έκανε ο «άγνωστος ευεργέτης», ο οποίος τα τελευταία 3 χρόνια έχει δωρίσει στο ίδρυμα περισσότερα από 400.000€.

Σύμφωνα με το Διοικητή του Νοσοκομείου Ματθαίο Δραμητινό, ο από επιλογή αθέατος ευεργέτης, έχει στηρίξει μέσω των δωρεών του το Νοσοκομείο με 400.000€, τα τελευταία 3 χρόνια. Το εντυπωσιακό είναι ότι ο αθέατος δωρητής ήταν διαρκώς παρών υποβοηθώντας και υποστηρίζοντας τη λειτουργία του ιδρύματος. Ενδεικτικά να αναφερθεί ότι  με τα 400.000€ έχουν αγοραστεί 11 υπερσύγχρονα μηχανήματα αιμοκάθαρσης  στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, ένας πλήρως εξοπλισμένος καρδιολογικός υπερηχοτομογράφος, εξοπλισμός απαραίτητος και αναγκαίος για την  έναρξη της λειτουργίας Εργαστηρίου Βηματοδότησης στο νοσοκομείο (2 πλήρες σετ χειρουργικών εργαλείων και είδη ατομικής ακτινοπροστασίας), ένας  κυτταροστατικός  θάλαμος παρασκευής διαλειμμάτων για τους καρκινοπαθείς, καθώς επίσης και πέντε καρδιογράφους τελευταίας τεχνολογίας.

Η τελευταία αυτή δωρεά των 15.000€, ολοκληρώνει την ανακατασκευή της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας του Αχιλλοπούλειου, η οποία θα λειτουργεί πλέον  στον τρίτο όροφο του παλιού κτιρίου του Νοσοκομείου. Η μονάδα αναβαθμίστηκε με ειδικό ιατρείο για ομάδες υψηλού κινδύνου, ενώ παράλληλα ενισχύθηκε  και με  εντευκτήριο με βιβλιοθήκη. Να σημειώσουμε ότι καθημερινά εξυπηρετεί 15 ασθενείς, ενώ οι δυο υπηρετούντες γιατροί έχουν στην ευθύνη τους 150 ασθενείς σε επίπεδο νομού Μαγνησίας.

www.ert.volos.gr