Παράταση ζωής για τα μαγαζιά στο Μικρολίμανο μέχρι… να κατεδαφιστούν

Παράταση ζωής για τα μαγαζιά στο Μικρολίμανο μέχρι… να κατεδαφιστούν

Όρθια θα μείνουν μέχρι το τέλος του χρόνου τα μαγαζιά στο Μικρολίμανο, τα οποία η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής έχει βάλει "πλώρη" για να τα κατεδαφίσει, ως αυθαίρετα. Οι καταστηματάρχες είχαν λάβει ειδοποιητήρια να τα αδειάσουν μέχρι τις 27 Νοεμβρίου, ωστόσο η προθεσμία που τους δίνεται τώρα φτάνει μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου.
Η τροπολογία αφορά τις υφιστάμενες κατασκευές κατά μήκος της οδού «Ακτή Κουμουνδούρου» επί της ζώνης Αιγιαλού και Παραλίας στην περιοχή Μικρολίμανο, του δήμου Πειραιώς.

Μιλώντας νωρίτερα σήμερα στην Ολομέλεια, ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Σταθάκης εξήγησε ότι με την τροπολογία αναστέλλεται μέχρι τέλος του έτους η κατεδάφιση των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Ο κ. Σταθάκης ενημέρωσε ότι έχει ήδη εγκριθεί το Προεδρικό Διάταγμα για το ρυμοτομικό σχέδιο για την Ακτή Κουμουνδούρου. Έχει επίσης ολοκληρωθεί η μελέτη ανάπλασης από τον δήμο του Πειραιά κατ’ εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος και εκκρεμεί η έγκρισή της από την Περιφέρεια Αττικής.

Είπε επίσης ότι μέχρι τον Ιανουάριο αναμένεται να έχει εγκατασταθεί ο ανάδοχος υλοποίησης της μελέτης. «Τα έργα ανάπλασης αναμορφώνουν πλήρως την περιοχή», είπε ο κ. Σταθάκης και με βάση αυτά «είναι εύλογο να υπάρξει αυτή η αναστολή για έξι μήνες μέχρις ότου ολοκληρωθεί η εφαρμογή πλέον του Προεδρικού Διατάγματος και της μελέτης ανάπλασης της περιοχής».

πηγή:newsit.gr