«Αναστάτωσαν» τον Αλμυρό πενήντα «Δεσποινίδες ετών 50+» (φωτογραφίες)

«Αναστάτωσαν» τον Αλμυρό πενήντα «Δεσποινίδες ετών 50+» (φωτογραφίες)

Μια εξαιρετική συνεργασία των Φίλων Κλασσικού Οχήματος, του Δήμου  Αλμυρού και της ΕΚΠΟΛ
Εικόνες από τον Αλμυρό Μαγνησίας σε όλο τον κόσμο

Πενήντα και πλέον «Δεσποινίδες ετών 50+»  «αναστάτωσαν» στην πόλη του Αλμυρού, συμμετέχοντας σε ένα ξεχωριστό γεγονός που απόλαυσαν  οι φίλοι της κλασσικής αυτοκίνησης στη Μαγνησία , την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022 και  που διοργάνωσε  η  εξαιρετική Λέσχη «Φίλοι Κλασσικού Οχήματος-ΦΙΟ» , με έδρα το Βόλο, σε συνδιοργάνωση  με τον Δήμο Αλμυρού και τον Δήμαρχο κ. Βαγγέλη Χατζηκυριάκο και την ΕΚΠΟΛ (Πρόεδρος ο κ. Γεώργιος Κίτσιος) , τους οποίους και θερμά ευχαριστεί για την υποστήριξή τους, πραγματοποιώντας  μια όμορφη  εκδήλωση, που συνδύαζε  την αγάπη για το κλασσικό όχημα και την ανάδειξη μαγικών προορισμών της Μαγνησίας, ένας από τους οποίους είναι ο Αλμυρός.
Η όλη εκδήλωση, στην οποία «χτύπησε» δυνατά η καρδιά της κλασσικής αυτοκίνησης, με σπάνια αυτοκίνητα , πήρε πανελλήνια και διεθνή δημοσιότητα, αφού αυτή καλύφθηκε από ραδιόφωνα και τηλεοπτικά κανάλια των Αθηνών, που μετέφεραν εικόνες του Αλμυρού σε όλο τον κόσμο.

Για τον λόγο αυτό η ΦΙΟ απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση , για  ελεύθερη συμμετοχή,  όχι μόνο στα μέλη της, αλλά και στα μέλη άλλων λεσχών και ομοσπονδιών από τη Θεσσαλία και τις όμορες περιφέρειες, που διαθέτουν κλασσικό όχημα, αλλά και σε όλους τους φίλους  της κλασσικής αυτοκίνησης, που  θα ήθελαν να γνωρίσουν από κοντά σπάνια ιστορικά αυτοκίνητα  εν κινήσει και να ενημερωθούν γι’ αυτά, αλλά και να συμμετέχουν σε αυτή την όμορφη εκδήλωση- οχηματοπορεία,  που είχε  ως προορισμό την πόλη  του Αλμυρού  και έναν σπάνιο υγροβιότοπο με μεγάλο περιβαλλοντικό ενδιαφέρον, τις  λίμνες Ζηρέλια, κοντά στην Ευξεινούπολη, που δημιουργήθηκαν από πτώση μετεωριτών , πριν από 8000 έως 12500 χιλιάδες χρόνια.

Μια οχηματοπορεία προς τον «παράδεισο» των δίδυμων λιμνών Ζηρέλια

 Η συγκέντρωση των κλασσικών οχημάτων της ΦΙΟ, έγινε στις 09.00 το πρωΐ  της Κυριακής 20 Νοεμβρίου 2022, στον αύλειο χώρο του Πανθεσσαλικού Σταδίου Βόλου ( όπου έχει την έδρα της η ΦΙΟ) , από όπου και ξεκίνησε μια πρωτότυπη οχηματοπορεία προς  την πόλη του Αλμυρού και έτσι δόθηκε η ευκαιρία στους κατοίκους, καθ’ όλη τη διαδρομή , να θαυμάσουν σπάνια κλασσικά οχήματα, που βγήκαν  από μια άλλη εποχή του περασμένου αιώνα
Μετά την άφιξή τους στην  κεντρική πλατεία του Αλμυρού, ακολούθησε στατική έκθεση των πανέμορφων οχημάτων, που «έκλεψε» τις καρδιές των Αλμυριωτών και των επισκεπτών από άλλες περιοχές και ακολούθησε δεξίωση της Δημοτικής Αρχής Αλμυρού  προς όλους τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση.
Το μεσημέρι  όλα τα πληρώματα μετακινήθηκαν  για τις Λίμνες Ζηρέλια , όπου την ξενάγηση ανέλαβε η Πρόεδρος , του πιο παλιού σωματείου στη Θεσσαλία, της Φιλάρχαιου Εταιρείας Αλμυρού κ. Κοντογεωργάκη Χρυσούλα (εκπαιδευτικός) , περιγράφοντας με τρόπο εξαιρετικό την ιστορία της περιοχής , για την πτώση μετεωριτών που οδήγησαν στη δημιουργία των λιμνών, διαμορφώνοντας έναν μοναδικό υδροβιότοπο ,που αξίζει κανείς να επισκεφτεί ,όπως επίσης και την ύπαρξη ενός  αρχαίου οικισμού των προϊστορικών χρόνων.

Το κλασσικό όχημα ένα δυνατό εργαλείο ανάδειξης προορισμών
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα κλασσικά οχήματα ,έχουν εκατομμύρια φίλους σε όλο τον κόσμο και οι διοργανώσεις με αντικείμενο τα σπάνια αυτά οχήματα ( ηλικίας μεγαλύτερης των 30 ετών) πάντα έχουν τεράστια απήχηση στους φανατικούς φίλους και αναδεικνύουν πάντα τον προορισμό και τα μέρη από συμπεριλαμβάνονται στις διαδρομές τους.
Λόγω, ακριβώς  της υψηλής αναγνωρισιμότητας αποτελούν ένα δυνατό  εργαλείο προβολής ενός προορισμού, αλλά και  ως μέσο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών και έτσι μπορούν  να μεταδοθούν μηνύματα δημόσιας υγείας και πρόληψης σοβαρών ασθενειών , όπως συνέβη  στην εκδήλωση του Βόλου στις 25 Σεπτεμβρίου 2022  (DGD- Distinguished Gentlemen’s Drive) , που ήταν  πρωτοπόρα και καινοτόμα και αποτελούσε μέρος μιας παγκόσμιας συντονισμένης κίνησης για την υγεία του Ανθρώπου και ειδικότερα για την πρόληψη του καρκίνου του προστάτη στον άνδρα , την ψυχική του υγεία και τη στήριξη παγκόσμιων ερευνών στο μεγάλο αυτό θέμα και την οποία η ΦΙΟ υλοποίησε με τον καλύτερο τρόπο.
Ο Βόλος, όλα αυτά τα χρόνια  έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της κλασσικής αυτοκίνησης στην Ελλάδα, αφού διοργάνωσε εμβληματικές εκδηλώσεις και συνεργάστηκε με πολλές άλλες Λέσχες σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Η νέα Λέσχη Φ.Ι.Ο. με έδρα το Βόλο (Πανθεσσαλικό Στάδιο), ανήκει στην ΕΟ-ΦΙΛΠΑ, συγκέντρωσε όλα τα παλαιά μέλη της ΛΕΚΟΒ και προγραμματίζει δράσεις που δίνουν αναπτυξιακό χαρακτήρα στις διοργανώσεις με κλασσικά οχήματα, αλλά και δράσεις με έντονο κοινωνικό πρόσημο, για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε μείζονα θέματα που απασχολούν τις σύγχρονες κοινωνίες (δημόσια υγεία, περιβάλλον, φτώχεια κ.ά.)
 
Ο Πρόεδρος της Φ.Ι.Ο. Κώστας Καρακατσάνης , αφού ευχαρίστησε τους συνδιοργανωτές (Δήμο Αλμυρού και ΕΚΠΟΛ Περιφέρειας Θεσσαλίας), δήλωσε ότι: « Η ΦΙΟ αγκαλιάζει όλους ,ανεξαίρετα,  τους κατόχους και φίλους κλασσικών οχημάτων από όλη τη Μαγνησία και την Ελλάδα, ενώ στον άμεσο σχεδιασμό της είναι η διοργάνωση μεγάλων εκδηλώσεων  πανελλήνιας και διεθνούς εμβέλειας ,που θα αναδείξουν τη Θεσσαλία και την Ελλάδα, ως έναν μαγικό προορισμό, για το θαυμάσιο περιβάλλον, τα μοναδικά τοπικά προϊόντα, τον μοναδικό πολιτισμό της, την ιστορία, τη γαστρονομία, τα αξιοθέατα , μα πιο πολύ για τους θαυμάσιους και φιλόξενους κατοίκους της, μιας χώρας της προόδου, της ανάπτυξης, της ευημερίας και  του μοναδικού περιβάλλοντος και των μαγικών προορισμών, μιας χώρας που αξίζει να ζεις όλο το χρόνο..

Επίσης, μέσα από τις πρωτοβουλίες της η Φ.Ι.Ο., θέλει να συμβάλλει θετικά στη διάσωση των κλασσικών οχημάτων, που αποτελούν την ιστορία της τεχνολογίας και της εξέλιξης στη μετακίνηση του ανθρώπου, αλλά και να διαμορφώσει με τις παρεμβάσεις της ένα υγιές πεδίο στο χώρο της κλασσικής αυτοκίνησης στην Ελλάδα».
Για οποιαδήποτε πληροφορία αρμόδιος ο Κώστας Καρακατσάνης –Πρόεδρος ΦΙΟ (6944-887441) και ο υπεύθυνος Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων Κώστας Σκριάπας (6974-881944) .

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗ ΦΟΡΕΑ
ΦΙΛΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ  

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ ΦΙΟ