«Ξεσκονίζονται» τηλεφωνικές συνομιλίες του 49χρονου αγνοούμενου

«Ξεσκονίζονται» τηλεφωνικές συνομιλίες του 49χρονου αγνοούμενου

Ερχονται έρευνες και με εκπαιδευμένους σκύλους – Κλήση να καταθέσουν φίλοι του 49χρονου που αγνοείται στον Αλμυρό -Στη μάχη και η ΛΕΔ

Η μήνυση που κατατέθηκε στην Εισαγγελία Βόλου την περασμένη Παρασκευή από τους συγγενείς του 49χρονου Γιάννη Καραμπάτση από τον Πτελεό Αλμυρού, για αρπαγή με ενδεχόμενη ανθρωποκτονία, εκτιμάται πως θα ανοίξει τον δρόμο, ώστε να φωτιστούν σημαντικές λεπτομέρειες, αναφορικά με το τι μεσολάβησε το κρίσιμο 12ωρο πριν την εξαφάνισή του στις 23 Απριλίου.

Χθες ο δικηγόρος της οικογένειας του 49χρονου επανήλθε στον Βόλο και κατέθεσε συμπληρωματικό αίτημα, ώστε να χρησιμοποιηθούν εκπαιδευμένοι σκύλοι στην έρευνα για τον 49χρονο. «Εάν βρίσκεται σε κάποια αγροτική περιοχή στον Πτελεό και δεν έχει απομακρυνθεί θα βρεθεί», η άποψη που διατύπωσε ο δικηγόρος.

Στις έρευνες για τον 49 χρονο αγνοούμενο συμμετέχει επίσης η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας με εθελοντές και εθελόντριες διασώστες και το διασωστικό όχημα, μετά από αίτημα από το αστυνομικό τμήμα του Αλμυρού.

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να συνεδριάσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου, προκειμένου να λάβει απόφαση για την άρση του απορρήτου τηλεφωνικών κλήσεων και τραπεζικών λογαριασμών.

Μέσα απ’ αυτή τη διαδικασία θα γίνει γνωστό με ποιους μίλησε ο αγνοούμενος τα τελευταία 24ωρα πριν την εξαφάνισή του αλλά και το τελευταίο 12ωρο, το οποίο θεωρείται ιδιαίτερο κρίσιμο.

Πληροφορίες αναφέρουν πως άνθρωποι από το χωριό φέρεται να έχουν ενημερώσει τις αρχές και τον δικηγόρο της οικογένειας πως ο 49χρονος δέχτηκε στο σπίτι του επισκέψεις, δίχως όμως να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Οι αρχές προκειμένου να ελέγξουν το βάσιμο αυτών των μαρτυριών αναμένεται να καλέσουν να καταθέσουν φίλοι του 49χρονου, οι οποίοι είτε είχαν βρεθεί μαζί του το τελευταίο διάστημα είτε είχαν συχνή επικοινωνία και μπορούν να βοηθήσουν, ως προς το να ενημερώσουν ποιες ήταν οι βλέψεις του.

Επιπροσθέτως το άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών αναμένεται να «φωτίσει» τι έγιναν τα 20.000 ευρώ, χρήματα που προέκυψαν από την πώληση ενός ακινήτου που είχε λάβει από κληρονομιά ο 49χρονος.

Ανθρωποι από το οικογενειακό του περιβάλλον έχουν ενημερώσει τις αρχές ότι ενδεχομένως αυτά τα χρήματα να συνδέονται με την εξαφάνισή του.

Τι τον τάραξε και έφυγε άρον- άρον;

Με παρέμβαση εισαγγελέα το σπίτι του αγνοούμενου σφραγίστηκε μετά την έρευνα της σήμανσης. Η εικόνα που παρουσίαζε ήταν ανησυχητική. Το παράθυρο ανοικτό, το ραδιόφωνο έπαιζε και το φως ήταν αναμμένο. Το μπουφάν του με όλα τα προσωπικά του αντικείμενα, εκτός του κινητού του, εντοπίστηκε στο ελαιοτριβείο της περιοχής, μαζί με κάποιες σακούλες με ψώνια που είχε κάνει το πρωί πριν χαθεί.

Το γεγονός ότι ο 49ρονος έφυγε από το σπίτι άρον- άρον έχει βάλει εξαρχής σε σκέψεις τους συγγενείς του, ενώ ο δικηγόρος πλέον που έχει αναλάβει τις νομικές ενέργειες που θα «ξεκλειδώσουν» την υπόθεση, μιλώντας χθες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ προέβλεψε πως μέχρι τέλος της εβδομάδας θα υπάρξουν καταιγιστικές εξελίξεις.

«”Τι τον τάραξε και έφυγε από το σπίτι άρον-άρον; Με ποιους συνομίλησε πριν φύγει από το σπίτι; Τον επισκέφτηκαν κάποιοι το βράδυ πριν την εξαφάνισή του;”», είναι ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν, τόνισε επίσης ο κ. Ντούγκας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ
www.taxydromos.gr