«Τυφώνας» κι εθελοντική δράση από τους μαθητές του Γυμνασίου Νέας Αγχιάλου

«Τυφώνας» κι εθελοντική δράση από τους μαθητές του Γυμνασίου Νέας Αγχιάλου

Οι μαθητές της Β΄ τάξης του Γυμνασίου Νέας Αγχιάλου αποτέλεσαν παράδειγμα μίμησης

με την ενεργό συμμετοχή τους στη δράση  που οργανώθηκε από κοινού από το ίδρυμα Αθ..Κ. Λασκαρίδη και του Γυμνασίου Νέας Αγχιάλου. Αφορμή ήταν ο  καθαρισμός της θαλάσσιας περιοχής της Νέας Αγχιάλου από το καράβι "Τυφώνας" του Ιδρύματος Λασκαρίδη. Οι συντονιστές του προγράμματος  εφοδίασαν με εξοπλισμό περισυλλογής των απορριμμάτων από την παραλία τους μαθητές, οι οποίοι αντιλήφθηκαν το μέγεθος της ρύπανσης της παραλίας από τα μικροπλαστικά.

Ο Σύμβουλος Παιδαγωγικής ευθύνης, κος Ιωάννης Δημακόπουλος συνεχάρη τους μαθητές για την εθελοντική δράση τους αλλά και τους καθηγητές που συνόδευσαν τους μαθητές στη δράση και συνέβαλαν στην επιτυχία της. Αυτοί ήταν οι: Σταυρούλα Βλαχάβα, Θεοχάρη Κωνσταντίνα, Ιωάννης Σκόνδρας, Τριανταφυλλοπούλου Πελαγία και Καλλιόπη Γουργιώτου. Οι μαθητές στα πλαίσια της ευαισθητοποίησής τους σε περιβαλλοντικά ζητήματα είχαν ενημερωθεί από την καθηγήτριά τους κα Κωνσταντίνα Θεοχάρη για τη σημασία του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς.

Εκτός από την  κοινή δράση καθαρισμού της παραλίας θα ακολουθήσουν και άλλες περιβαλλοντικές δράσεις του Γυμνασίου σε συνεργασία με τον κοινωφελή φορέα Αθ.Λασκαρίδη, όπως ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα προβολής του ντοκιμαντέρ "Plastic Free Archipelago", που καταγράφει την έκταση της θαλάσσιας ρύπανσης από πλαστικά στη χώρα μας και β) το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Η θάλασσα του αύριο" Podcast - Listening με στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών σε θέματα της θαλάσσιας ρύπανσης.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και η Διεύθυνση του Γυμνασίου Νέας Αγχιάλου εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους προς το Ίδρυμα Αθ.Κ.Λασκαρίδη για τη συνεργασία και την υπέροχη εμπειρία που πρόσφεραν στους μαθητές τους.