«Χάνονται» πάνω από 3.000 επιβάτες - Στις 18 Μαΐου οι πρώτες πτήσεις στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου

«Χάνονται» πάνω από 3.000 επιβάτες - Στις 18 Μαΐου οι πρώτες πτήσεις στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου

Στις 18 Μαΐου ανοίγει η σεζόν στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου, αναμένεται όμως μεγάλη πτώση της κίνησης

Στις 18 Μαΐου ξεκινούν οι πτήσεις αεροπορικών εταιρειών από και προς το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου για τη νέα σεζόν. Φέτος, η φυγή της Easy Jet αναμένεται να σηματοδοτήσει απώλεια τουλάχιστον 3.000 επιβατών και τα μηνύματα δεν είναι θετικά για την προσέλκυση άλλης εταιρείας που θα μπορούσε να καλύψει το κενό που δημιουργείται.

Πέρυσι, μέσω του αεροδρομίου Ν. Αγχιάλου είχαν αφιχθεί 17.252 επιβάτες που ταξίδεψαν από οκτώ διαφορετικούς προορισμούς. Η Easy Jet από το Λονδίνο είχε μεταφέρει 3.629 επιβάτες, κατείχε δηλαδή το 21% των συνολικών αφίξεων στο τοπικό αεροδρόμιο.

Φέτος, σύνδεση με Λονδίνο μέσω τη Easy Jet δεν θα υπάρχει και ούτε διαφαίνεται προοπτική για την προσέλκυση άλλης εταιρείας.

Μέχρι στιγμής έξι αεροπορικές εταιρείες θα εκτελούν δρομολόγια σε επτά προορισμούς: η Austrian θα συνδέει την Αγχίαλο με τη Βιέννη, η Condor με το Μόναχο, η Eurowings με το Ντίσελντορφ και τη Στουργάρδη, η Transavia με το Παρίσι, η Smartwings με το Μπρνο και η Sky Express με το Ηράκλειο.

Χθες ανακοινώθηκε συνεργασία για πτήσεις κοινού κωδικού για το καλοκαίρι του 2024 μεταξύ των αεροπορικών εταιρειών Aegean Airlines και Eurowings.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, οι αριθμοί πτήσεων Α3 της Aegean πρόκειται σταδιακά να εμφανίζονται στις πτήσεις της Eurowings από και προς την Ελλάδα, με έναρξη στις 24 Μαρτίου του 2024. Μεταξύ αυτών θα είναι το δρομολόγιο από Ντίσελντορφ προς Αγχίαλο.

Σημειώνεται ότι πέρυσι η μεγαλύτερη κινητικότητα, με εξαίρεση το Λονδίνο, καταγράφτηκε μέσω Ντίσελντορφ με 3.147 αφίξεις, Μονάχου με 2.897 αφίξεις και Παρισιού με 2.711 αφίξεις.

www.taxydromos.gr