Αλληλεγγύη από την τοπική ομάδα αστυνομικών στον Ξενώνα Γυναικών Θυμάτων Βίας

Αλληλεγγύη από την τοπική ομάδα αστυνομικών στον Ξενώνα Γυναικών Θυμάτων Βίας

Με πρωτοβουλία της Τοπικής Διοίκησης Μαγνησίας

της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών και υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, οργανώθηκε στις 23 και 24 Απριλίου Βazaar χειροποίητων δημιουργιών ενόψει του Πάσχα. Το γεγονός αυτό πραγματοποιήθηκε στις κτιριακές εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας με σκοπό να διατεθούν τα έσοδα στον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Βόλου.

Εκ μέρους του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Βόλου, οι κοινωνικοί λειτουργοί της δομής Βάσω Μακρυγιάννη και η Θεοδώρα Πεσσιάνη, παρευρέθηκαν στο Bazaar και ευχαρίστησαν την ΕΛ.ΑΣ. για την στήριξη που παρέχουν στις γυναίκες και στα παιδιά τους.

Οι κοινωνικοί λειτουργοί της δομής επεσήμαναν ότι η βία είναι ένα ζήτημα υπαρκτό που αφορά όλους, ενώ προέτρεψαν τους πολίτες να είναι ευαισθητοποιημένοι ώστε να αναφέρουν ανάλογα περιστατικά.

Στο πλαίσιο της συνάντησης με τον αστυνομικό διευθυντή, Αλεξάκη Μιλτιάδη, συμφωνήθηκε  επιπλέον, η διεξαγωγή σχετικής ημερίδας η οποία θα οργανωθεί το  προσεχές διάστημα και θα έχει ως σκοπό τον συντονισμό όλων των αρμόδιων τμημάτων της ΕΛ.ΑΣ με τις αντίστοιχες δομές (Συμβουλευτικό Κέντρο και Ξενώνα) στη στήριξη των θυμάτων οποιασδήποτε μορφής βίας.

Τονίστηκε, επίσης, πόσο σημαντική είναι η συνεργασία μεταξύ των φορέων, τόσο στην έγκαιρη αντιμετώπιση περιστατικών βίας των γυναικών, όσο και στην προσπάθεια ώστε να απομακρυνθούν με ασφάλεια από το βίαιο περιβάλλον όπου ζουν. Το κοινό μήνυμα προς τους πολίτες είναι να υποστηρίζουν τα θύματα ώστε να αναζητήσουν βοήθεια, έχοντας εμπιστοσύνη στις αρχές και κυρίως λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Βόλου είναι σε θέση να παρέχει μια ασφαλή  διαμονή σε οποιαδήποτε γυναίκα δέχεται βία.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Δήμου Βόλου, Ευθύμιος Τζούνης, εξέφρασε τις ευχαριστίες του εκ μέρους του Δήμου Βόλου και των στελεχών του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας, τόσο προς τον Αστυνομικό διευθυντή, Μιλτιάδη Αλεξάκη, όσο και τον πρόεδρο της Τοπικής Διοίκησης Μαγνησίας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, Στέφανο Καρκάλη, αλλά και προς όλους τους αστυνομικούς που συνέβαλαν στη δημιουργία του Βazaar. «Με την πρωτοβουλία σας αυτή να προσφέρετε ένα πολύ σημαντικό χρηματικό ποσό στη δομή, δείξατε  την έμπρακτη στήριξη σας στις γυναίκες θύματα βίας. Γνωρίζοντας πως η προσφορά σας αυτή θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες με την παραλαβή, από τα στελέχη του ξενώνα, ηλεκτρικού εξοπλισμού ώστε να καλυφθούν οι καθημερινές ανάγκες των γυναικών που φιλοξενούνται, εκφράζουμε δημόσια προς όλους σας τις θερμές μας ευχαριστίες.»

Ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Βόλου συνιστά δομή η οποία συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020». Λειτουργεί και δραστηριοποιείται στον Δήμο από τις 24 Σεπτεμβρίου 2013 και βρίσκεται σε επαγρύπνηση για την υποστήριξη των γυναικών και των παιδιών τους, συμβάλλοντας στην εξάλειψη των φαινομένων βίας, διακρίσεων και κοινωνικού αποκλεισμού και έχει εξυπηρετήσει  πλήθος γυναικών βασιζόμενος στις αρχές που ορίζει η Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (ΓΓΔΟΙΠΦ).

Η διεύθυνση και το τηλέφωνο του Ξενώνα παραμένουν απόρρητα για λόγους ασφαλείας των φιλοξενουμένων γυναικών και των παιδιών τους. Προκειμένου να υπάρχει καλύτερη συνεννόηση για τη διεκπεραίωση των παραπομπών,  καθώς και για τυχόν ερωτήσεις ή διευκρινίσεις, υπάρχει η δυνατότητα ηλεκτρονικής επικοινωνίας με email στο xfkg.dvolou@gmail.com