Αλμυρός: Οκτάμηνη φυλάκιση με αναστολή σε 37χρονο για οπλοκατοχή

Αλμυρός: Οκτάμηνη φυλάκιση με αναστολή σε 37χρονο για οπλοκατοχή

Σε φυλάκιση οκτώ μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 600 € καταδίκασε

το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου χθες 37χρονο από την Αθήνα, που συνελήφθη λίγο μετά τα μεσάνυχτα από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ σε έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ. αυτοκίνητο, στο οποίο ήταν συνοδηγός.
Οι αστυνομικοί σταμάτησαν για έλεγχο το αυτοκίνητο στο ύψος των Μικροθηβών, στην εθνική οδό Βόλου – Φαρσάλων.

Στην κατοχή του συνοδηγού που ήταν ο 37χρονος εντόπισαν ένα τσαντάκι που περιείχε ένα πιστόλι διαμέτρου 9 χιλιοστών, με γεμιστήρα που περιείχε 10 σφαίρες.

Όπως διαπιστώθηκε δεν είχε άδεια οπλοφορίας. Το όπλο κατασχέθηκε και ο 37χρονος συνελήφθη. Χθες οδηγήθηκε με τη διαδικασία του αυτοφώρου στα δικαστήρια για να δικαστεί.

Στην απολογία του υποστήριξε ότι είχε έρθει στον Αλμυρό για να παραστεί την κηδεία φίλου του πατέρα του και ότι πήρε μαζί του το όπλο για να κάνει σκοποβολή μετά την κηδεία.

Επίσης ανέφερε ότι αγόρασε το όπλο από Βούλγαρο.

Το δικαστήριο δεν πείστηκε από την επιχειρηματολογία που προέβαλε και τον καταδίκασε σε φυλάκιση οκτώ μηνών με αναστολή και με δικαίωμα έφεσης, ενώ του επιβλήθηκε το προαναφερθέν χρηματικό πρόστιμο.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με πληροφορίες ο 37χρονος έχει απασχολήσει ξανά τις αρχές για οπλοκατοχή. Όπως είχε το δικαίωμα άσκησε έφεση κατά της ποινής και αφέθηκε ελεύθερος.