Ανάδοχος για την ανάπλαση της πλατείας Ευξεινούπολης

Ανάδοχος για την ανάπλαση της πλατείας Ευξεινούπολης

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η υλοποίηση του έργου για την ανάπλαση

της κεντρικής πλατείας Ευξεινούπολης από τον Δήμο Αλμυρού, καθώς εγκρίθηκε ομόφωνα από την Οικονομική Επιτροπή η κατακύρωση της σύμβασης με τον ανάδοχο εργολάβο, συνολικού προϋπολογισμού 111.595,29 ευρώ χωρίς ΦΠΑ 24%. Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου, η ανάπλαση θα γίνει στο πλαίσιο ανάδειξης της πλατείας με εμπλουτισμό και βελτίωση της φύτευσης. Ο σχεδιασμός βασίζεται σε ήπιες, μικρής κλίμακας αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις, με επιλογές υλικών φιλικών προς το περιβάλλον.

Συγκεκριμένα:
-Θα επιστρωθούν τα πεζοδρόμια με πλάκες από σκυρόδεμα.
-Θα υπάρξει μέριμνα για την εξυπηρέτηση των ΑμεΑ, με την κατασκευή οδεύσεων.
-Θα υπάρξει μέριμνα για την εξυπηρέτηση των ΑμεΑ, με την κατασκευή διαβάσεων στο νοτιοανατολικό, καθώς και νοτιοδυτικό μέρος της πλατείας, για την ευκολότερη πρόσβαση από και προς αυτήν.
-Θα πραγματοποιηθούν φυτεύσεις σε όλο τον χώρο της πλατείας.
-Θα εγκατασταθεί αυτόματο σύστημα άρδευσης που θα συνδέεται με το δίκτυο ύδρευσης του δήμου.
-Θα εφαρμοστεί κατάλληλος φωτισμός στην υπό ανάπλαση πλατεία (LED φωτιστικό 60W ύψους 5 μ.)
-Θα τοποθετηθούν καθιστικά (παγκάκια) από εμφανές σκυρόδεμα C16/20 ελαφρώς οπλισμένο χωρίς πλάτη.
-Θα τοποθετηθούν κάδοι απορριμμάτων μεταλλικοί, χωρητικότητας 60lt, από παρφορέ λαμαρίνα.
-Θα τοποθετηθεί ένα ποδηλατοστάσιο (4Χ0,5μ.)
-Θα κατασκευαστεί κράσπεδο κήπου περιμετρικά από τους φυτεμένους χώρους της πλατείας (100Χ30x5cm.)
-Θα τοποθετηθεί επιδαπέδιο σκάκι στο βόριο τμήμα της πλατείας με ξύλινα χτιστά καθίσματα για την δημιουργική απασχόληση των παιδιών.
-Στο ανατολικό μέρος της πλατείας απέναντι από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, θα σχηματιστεί μια εσοχή για την τοποθέτηση τεσσάρων καθιστικών.

Να αναφερθεί ότι επί της αρχικής μελέτης υπήρξαν ορισμένες αλλαγές, καθώς κρίθηκε ότι η αρχική διαμόρφωση της πλατείας δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της ευρύτερης κοινότητας και δεν εναρμονίζεται με το γενικότερο περιβάλλον. Μεταξύ άλλων, καταργήθηκε η ανακατασκευή της λίμνης και το σιντριβάνι, τα πεζοδρόμια των οδών Χρήστου Πάντζιου, Ηρώων Πολυτεχνείου και Αθανασίου Διάκου θα επιστρωθούν με πλάκες πεζοδρομίου, θα υπάρξει μέριμνα για την εξυπηρέτηση των ΑμεΑ, με κατασκευή οδεύσεων και διαβάσεων τυφλών, θα πραγματοποιηθούν νέες φυτεύσεις, αυτόματο σύστημα άρδευσης και κατάλληλος φωτισμός σε όλη την πλατεία.

e-thessalia.gr