Απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 10 Ιουνίου στον Αλμυρό

Απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 10 Ιουνίου στον Αλμυρό

Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνεται για την Πέμπτη 10 Ιουνίου, στις 10:30 π.μ. στην κεντρική πλατεία του Αλμυρού, απευθύνουν ο Αγροτικός Συλλόγου Αλμυρού - Σούρπης μέλος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας και η Ομάδα Γυναικών Αλμυρού ΟΓΕ. Αναλυτικά οι ανακοινώσεις-καλέσματα στην απεργιακή συγκέντρωση:

Δελτίο τύπου του αγροτικού συλλόγου Αλμυρού - Σούρπης μέλος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας για την συμμετοχή στην απεργία της 10 Ιουνίου.

Συνάδελφοι αγρότες και κτηνοτρόφοι

Σε όλες τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που δώσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα είχαμε δίπλα μας την εργατική τάξη της περιοχής μας και τα ταξικά της σωματεία.

Αυτό εκφράστηκε με την στήριξη στα μπλόκα,στις  κινητοποιήσεις μας στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη ( AGROTICA) ,στις δίκες πρωτοπόρων αγωνιστών , στην μεγαλειώδη μηχανοκίνητη πορεία στην πόλη του Βόλου.

Σήμερα είναι επιτακτική ανάγκη αυτό να μετατραπεί σε κοινή δράση και αγώνα για τα δικαιώματά μας στην ζωή, αφού έχουμε κοινό αντίπαλο αλλά και κοινά συμφέροντα με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα.

Ο αγροτικός σύλλογος Αλμυρού και Σούρπης καλούμε τους βιοπαλαιστές αγρότες της περιοχής μας να πάρουμε μέρος μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση  την Πέμπτη 10 Ιουνίου στις 10:30 π.μ. στην κεντρική πλατεία Αλμυρό.

Το αντεργατικό έκτρωμα που μας γυρίζει δύο αιώνες πίσω να το πετάξουμε στα σκουπίδια!

Βαδίζουμε μαζί με τους συμμάχους μας εργαζόμενους στον ίδιο δρόμο του αγώνα, ενώνουμε τις φωνές μας, στέλνουμε μήνυμα διεκδίκησης μιας καλύτερης ζωής. Η κοινή δράση και αλληλεγγύη, η συμμαχία μεταξύ μας, μπορεί να δυναμώσει ακόμη περισσότερο τους αγώνες μας και να δώσει την προοπτική ότι μπορούμε και πρέπει να γίνουμε οι ιδιοκτήτες του πλούτου που παράγουμε.

Διεκδικούμε:

1)Άμεσα μέτρα στήριξης του εισοδήματος μας, με αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος από τις χαμηλές τιμές και της συνέπειες της φονικής πανδημίας.

2)Ουσιαστικές αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς από τον παγετό και άλλα ζημιογόνα αίτια που έχει καταστρέψει την παραγωγή σε πολλά προϊόντα. Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλες τις φυσικές αιτίες και νόσους.

3)Κατώτερες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, θα μας αφήνουν ένα εισόδημα επιβίωσης και θα εξασφαλίζουν προσιτές τιμές στη λαϊκή κατανάλωση.

4)Μείωση του υπέρογκου και αδικαιολόγητου κόστους παραγωγής.

5)Να σταματήσει η καταλήστευση του κόπου μας από τους εμποροβιομήχανους, το κράτος και τις τράπεζες με τις πλάτες των κυβερνήσεων και της ΚΑΠ της ΕΕ.

6)Μέτρα στήριξης του δημόσιου συστήματος Υγείας με την στελέχωση του Κέντρου Υγείας Αλμυρού και των αγροτικών ιατρείων της περιοχής μας καθώς και να δοθεί η απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή.

Με τον αγώνα μας ,με το δυνάμωμα του οργανωμένου αγροτικού κινήματος,με συμμαχία με την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα, θα τα καταφέρουμε!

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 10:30 π.μ. στην κεντρική πλατεία του Αλμυρού.

Περνάμε στην αντεπίθεση!

Το Δ.Σ.

 

ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΛΜΥΡΟΥ
 
Η Ομάδα Γυναικών Αλμυρού (μέλος ΟΓΕ) καλεί όλες τις γυναίκες της βιοπάλης να συμμετέχουμε μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 10 Ιουνίου στις 10.30 πμ στην κεντρική πλατεία Αλμυρού.
Με το νομοσχέδιο – έκτρωμα που φέρνει η κυβέρνηση για να ψηφιστεί από τη Βουλή γίνεται και τυπικά νόμιμη η δουλειά όπου – όσο - όπως θέλει ο εργοδότης, που διαλύει τη ζωή της εργαζόμενης γυναίκας και την κάνει λάστιχο. Ο στόχος τους είναι να μας εκμεταλλεύονται περισσότερο για να αυξάνουν τα κέρδη τους οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Το νομοσχέδιο περιέχει ρυθμίσεις που θα επιδράσουν στην ψυχική και σωματική υγεία μας, θα μας εξοντώνουν, κατακερματίζοντας την προσωπική, οικογενειακή μας ζωή, αυξάνοντας την αδυναμία μας να συνδυάσουμε μητρότητα και εργασία. Θα εξαφανίσει τον, ούτως ή άλλως, ελάχιστο ελεύθερο χρόνο μας. Συγκεκριμένα :
⮚  Θεσμοθετεί τη 10ωρη δουλειά που θα επιβάλλεται από τους εργοδότες με ατομικές συμβάσεις εργασίας
⮚  Αυξάνει τις υπερωρίες στις 150 ώρες και τις κάνει πιο φθηνές για τους εργοδότες.
⮚  Επεκτείνει τις “ευέλικτες” μορφές εργασίας, θεσμοθετώντας την τηλεργασία και δίνοντας τη δυνατότητα στους εργοδότες να ορίζουν διακεκομμένα ωράρια για τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στη μερική απασχόληση και πολύ μικρότερη αμοιβή για τις υπερωρίες τους.
⮚  Προβλέπει την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας σε αρκετούς κλάδους.
⮚  Χαρίζει νέα όπλα στις επιχειρήσεις για πιο “εύκολες” και πιο “φθηνές” απολύσεις
⮚  Θέτει νέα εμπόδια στις απεργίες και στη συνδικαλιστική δράση με ηλεκτρονικές συνελεύσεις και ψηφοφορίες που διευκολύνουν τους εκβιασμούς σε βάρος των εργαζομένων και θα έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο στις γυναίκες που είναι σε μικρότερο ποσοστό οργανωμένες στα σωματεία τους.
Αυτές τις βάρβαρες ανατροπές η κυβέρνηση τις παρουσιάζει ως “καινοτομία” και “ατομική επιλογή”, λες και οι εργαζόμενοι μπορούν οι ίδιοι να αποφασίσουν τους όρους εργασίας ελεύθερα, απαλλαγμένοι από κάθε εργοδοτική βία, απαλλαγμένοι από κάθε οικονομικό και κοινωνικό καταναγκασμό.
ΔΕ ΘΑ ΜΑΣ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΣ “ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ”
 
◆    Επιδιώκουν να εδραιώσουν την εργασιακή ζούγκλα, σύμφωνα με τις οδηγίες και τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με το “τυράκι” της “ισότητας των φύλων”. Μας την σερβίρουν με το καμουφλάζ την καθιέρωσης της γονικής άδειας για τον πατέρα εργαζόμενο.
             Στην πραγματικότητα μοιράζουν τα βάρη και τις ευθύνες σε άνδρες και γυναίκες αντί να εξασφαλίσουν μέτρα προστασίας της μητρότητας, δωρεάν κοινωνικές υπηρεσίες για τη φροντίδα ηλικιωμένων, αρρώστων, ΑμΕΑ και να θεσμοθετήσουν άδειες μεγαλύτερης διάρκειας για τις εργαζόμενες, αύξηση της αποζημίωσης κατά τη διάρκεια της άδειας μητρότητας.
             Στο ίδιο μοτίβο θεσμοθετείται και η γονική άδεια διάρκειας 4 μηνών η οποία θα είναι κατά το ήμισυ.... απλήρωτη !
 
◆    Επικαλούνται το ενδιαφέρον τους για τη βία κατά των γυναικών με την κύρωση της Διεθνούς Σύμβασης (ILO 190) “για την αντιμετώπιση της βίας και της παρενόχλησης στους χώρους εργασίας” μέσω του νομοσχεδίου. Στην πραγματικότητα αυτό που τους ενδιαφέρει και το ομολογούν στη σύμβαση ξεδιάντροπα είναι το κόστος που έχει η κακοποίηση και η παρενόχληση μιας εργαζόμενης στη χαμηλότερη παραγωγικότητά της στην εργασία και στο ίματζ της επιχείρησης, δηλαδή η επίπτωση στα κέρδη τους.
             
ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ
Δε δεχόμαστε να ισοπεδωθούν εργατικές κατακτήσεις που κερδήθηκαν με σκληρούς αγώνες πριν έναν αιώνα προκειμένου να αυξηθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί.
Δεν ανεχόμαστε να είναι οι ζωές και τα δικαιώματά μας προαπαιτούμενο για να τσεπώσουν οι επιχειρηματικοί κολοσσοί τα 37 δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης, για το οποίο πανηγυρίζουν όλα τα κόμματα που βαδίζουν στις ράγες της ΕΕ.
Σήμερα, τον 21ο αιώνα, την εποχή των απίστευτων επιστημονικών και τεχνολογικών επιτευγμάτων είναι ρεαλιστικό για όλες τις εργαζόμενες να έχουμε σταθερή εργασία και με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με μέτρα Υγείας και Ασφάλειας στο χώρο δουλειάς, με ιδιαίτερα μέτρα προστασίας του γυναικείου οργανισμού και της μητρότητας. Σήμερα είναι ρεαλιστική η μείωση του εργάσιμου χρόνου, έτσι ώστε, όχι μόνο να αναπληρώνουμε τις ψυχικές και σωματικές μας δυνάμεις, αλλά και να έχουμε καθημερινά ελεύθερο χρόνο  για τα ενδιαφέροντα μας, για την κοινωνική μας ζωή και δράση.