Αποκάλυψη: Πού πηγαίνουν τα πλημμυρισμένα ΙΧ της Θεσσαλίας -Αυτοκίνητα του 2022 από 100 ευρώ

Αποκάλυψη: Πού πηγαίνουν τα πλημμυρισμένα ΙΧ της Θεσσαλίας -Αυτοκίνητα του 2022 από 100 ευρώ

Το Carandmotor.gr αποκαλύπτει τι κάνουν οι ασφαλιστικές τα κατεστραμμένα αυτοκίνητα που απέκτησαν μετά την αποζημίωση των ιδιοκτητών τους.

Πριν καλά καλά υποχωρήσουν τα νερά από τις πλημμυρισμένες περιοχές, κάποιες ασφαλιστικές εταιρείες προχώρησαν με διαδικασίες εξπρές τις αποζημιώσεις των ιδιοκτητών πλημμυρισμένων αυτοκινήτων που τα είχαν ασφαλισμένα για φυσικές καταστροφές.

Βέβαια ο λόγος της βιασύνης τους δεν εστιάζεται στο γεγονός ότι θέλουν να αποζημιώσουν γρήγορα τους πελάτες τους, αλλά στο γεγονός ότι θέλουν άμεσα να δημοπρατήσουν τα πλημμυρισμένα αυτοκίνητα που απέκτησαν πριν προλάβουν να ξεκινήσουν αντίστοιχες δημοπρασίες άλλες ανταγωνιστικές ασφαλιστικές εταιρείες με αποτέλεσμα να πέσουν οι τιμές διάθεσης.

Τώρα ποιοι αποκτούν αυτά τα πλημμυρισμένα αυτοκίνητα και τι τα κάνουν στην συνέχεια το έχει ήδη αποκαλύψει το Carandmotor.gr και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα καταλήξουν σε κάποιον ανυποψίαστο καταναλωτή ως «ατρακάριστα» και «ευκαιρίες» και με λίγα… χιλιόμετρα!

Η διαδικασία είναι απλή και οι επιτήδειοι έμποροι μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ή ιδιοκτήτες συνεργείων ή φανοποιείων αποκτούν τα πλημμυρισμένα αυτοκίνητα μέσω δημοπρασιών που πραγματοποιούν εταιρείες διαχείρισης τέτοιων οχημάτων.

Όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες που δημοσιεύει αποκλειστικά το Carandmotor.gr, ήδη τα πρώτα πλημμυρισμένα αυτοκίνητα από την περιοχή της Θεσσαλίας έχουν βγει σε δημοπρασία και όσοι συμμετέχουν σε αυτή θα μπορούν να καταθέσουν τις προσφορές τους έως τα τέλη της εβδομάδας.

Τα αυτοκίνητα όπως φαίνονται είναι πλημμυρισμένα και το νερό είτε τα έχει καλύψει εντελώς είτε έχει φτάσει στο ταμπλό τους, με αποτέλεσμα όλοι οι διακόπτες αλλά και τα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά συστήματα, οι οθόνες και τα όργανα να έχουν πλημμυρίσει με νερό.

Ένα τέτοιο αυτοκίνητο είναι πολύ δύσκολο να επανέλθει στην αρχική του κατάσταση και βέβαια το κόστος της επισκευής του κρίνεται στις περισσότερες περιπτώσεις ασύμφορο. Ωστόσο όπως αποδεικνύεται κάποιοι επιτήδειοι τα «χτυπάνε» στις δημοπρασίες σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, αφού η τιμή εκκίνησής τους ορίζεται σε μόλις 100 ευρώ ανά όχημα και στη συνέχεια είτε τα επισκευάζουν κακήν-κακώς είτε αναζητούν κλεμμένα ίδια αυτοκίνητα ώστε να παραποιήσουν τους αριθμούς τους πλαισίων και στη συνέχεια να τα πωλήσουν σε ανυποψίαστους καταναλωτές.

Στην πρώτη περίπτωση οι ανυποψίαστοι καταναλωτές που έχουν αποκτήσει κάποιο πλημμυρισμένο αυτοκίνητο θα βρεθούν πολύ σύντομα έναντι δυσάρεστων και πολυέξοδων ζημιών, ενώ στην δεύτερη περίπτωση κινδυνεύουν με κατάσχεση του οχήματος και μπλεξίματα με τις Αστυνομικές και Δικαστικές Αρχές.

Ο μόνος τρόπος για να βεβαιωθούν οι υποψήφιοι αγοραστές ότι το μεταχειρισμένο αυτοκίνητο που τους ενδιαφέρει δεν είναι κάποιο πλημμυρισμένο από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, είναι ο εκτενής έλεγχος σε κάποιο εξουσιοδοτημένο συνεργείο που διαθέτει τα κατάλληλα εργαλεία και μπορεί να δει την κατάσταση του οχήματος.
Τώρα αν ο επιτήδειος έμπορος έχει κάνει τόσο καλή δουλειά στο «στέγνωμα» του οχήματος και δεν φαίνεται πουθενά τίποτα, τότε δυστυχώς οι «τυχεροί» ανυποψίαστοι καταναλωτές θα διαπιστώσουν ότι έχουν αποκτήσει κάποιο πλημμυρισμένο όχημα τουλάχιστον μετά από 10-12 μήνες όποτε και θα αρχίσουν τα ηλεκτρολογικά προβλήματα…
Πάντως οι εταιρείες διαχείρισης των πλημμυρισμένων αυτοκινήτων που πραγματοποιούν τις δημοπρασίες έχουν κάνει εκτίμηση της επισκευής των οχημάτων. Ειδικά για τα οχήματα που δημοσιεύει αποκλειστικά το Carandmotor.gr το κόστος επισκευής ξεκινά από τις 7.000 ευρώ και σε κάποια μοντέλα ξεπερνά τις 18.000 ευρώ. Δηλαδή το κόστος επισκευής είναι σίγουρα ασύμφορο καθώς αντίστοιχα τέτοια μεταχειρισμένα οχήματα κοστίζουν στην αγορά λίγες χιλιάδες ευρώ επιπλέον από το κόστος επισκευής τους!
Τα αυτοκίνητα που βγαίνουν στο «σφυρί»

Νέα μοντέλα, με λίγα διανυθέντα χιλιόμετρα και πλούσιο εξοπλισμό είναι τα περισσότερα πλημμυρισμένα αυτοκίνητα που έχουν ήδη αποκτήσει ήδη κάποιες ασφαλιστικές και έχουν σπεύσει να τα βγάλουν στο «σφυρί» πριν προλάβουν να το κάνουν οι ανταγωνιστές τους.
Όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες που δημοσίευσε αποκλειστικά το Carandmotor.gr, οι υποψήφιοι έμποροι που συμμετέχουν στις συγκεκριμένες δημοπρασίες μπορούν να αποκτήσουν πλημμυρισμένο αυτοκίνητο που έχει κυκλοφορήσει για πρώτη φορά το 2022, το 2021 ή το πολύ δεκαετίας με την τιμή εκκίνησης να έχει οριστεί σε μόλις 100 ευρώ!

Mini, VW Polo, Honda Civic, Ford Ranger, Audi A1, Seat Leon, Toyota Yaris, Ford Focus και άλλα πολλά μοντέλα διατίθενται προς δημοπρασία για λίγες ημέρες και οι συμμετέχοντες μπορούν να αποστείλουν την προσφορά τους για το κάθε ένα μοντέλο που τους ενδιαφέρει. Στη συνέχεια η εταιρεία που πραγματοποιεί την δημοπρασία σε συνεννόηση πάντα με την ασφαλιστική εταιρεία που ανήκει το όχημα, αποφασίζουν αν θα το πουλήσουν στην υψηλότερη τιμή που έχει δοθεί ή θα το επανατοποθετήσουν σε μελλοντική δημοπρασία.

πηγή https://www.carandmotor.gr/nea/poy-pigainoyn-ta-plimmyrismena-ih-tis-the...