Βόλος: Προφυλακιστέοι δύο από τους τρεις για κοκαΐνη και χασίς – «Φύλαξαν τα ναρκωτικά για λογαριασμό κάποιου «Γιάννη»

Βόλος: Προφυλακιστέοι δύο από τους τρεις για κοκαΐνη και χασίς – «Φύλαξαν τα ναρκωτικά για λογαριασμό κάποιου «Γιάννη»

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους

στον Ανακριτή και στον Εισαγγελέα χθες, οι δύο από τους τρεις που είχαν συλληφθεί την περασμένη Τετάρτη το μεσημέρι στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) της Λιμενικής Αρχής του Βόλου, για παράβαση του Ν. 4139/2013 “Περί εξαρτησιογόνων ουσιών” και του άρθρου 187 του Π.Κ. “Σύσταση εγκληματικής οργάνωσης”.
Προφυλακιστέοι κρίθηκαν ο 45χρονος και ο 30χρονος που συνελήφθησαν στην Ακράτα Αχαΐας, ενώ ο 20χρονος που συνελήφθη στον Βόλο αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και παρουσίας μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της κατοικίας του.
Ο 45χρονος στην απολογία του, φέρεται να υποστήριξε ότι δεν είχε καμία σχέση με τα ναρκωτικά, είναι κτηματίας και συνεργάζεται με τον 30χρονο στο κομμάτι της διαχείρισης επιχείρησης λούνα παρκ. Ο 30χρονος που ασχολείται με επιχείρηση λούνα παρκ και ο 20χρονος που είναι άνεργος, δήλωσαν συστηματικά χρήστες ναρκωτικών και εξαρτημένοι από τα ναρκωτικά, ενώ υποστήριξαν ότι φύλαξαν τα ναρκωτικά για κάποιον «Γιάννη» από την Αθήνα κι αντ’ αυτού θα κρατούσαν 100γρ. κοκαΐνης και 500γρ. χασίς.
Μετά τις απολογίες τους σε Εισαγγελέα κι Ανακριτή, οι δύο από τους τρεις πήραν τον δρόμο για τις φυλακές, ενώ ο τρίτος αφέθηκε ελεύθερος με τους παραπάνω περιοριστικούς όρους.

Ιστορικό
Υπενθυμίζεται ότι οι τρεις άνδρες, συνελήφθησαν την περασμένη Τετάρτη, σε συντονισμένη από κοινού επιχείρηση των στελεχών της Π.Ο.ΔΙ.Ν. και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών (Κ.Ε.Α.) της Λιμενικής Αρχής του Βόλου, καθώς και στελεχών του Τμήματος της Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας και με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών “ROMI” της οικείας Αστυνομικής Διεύθυνσης. Ειδικότερα, εντοπίστηκε ο 20χρονος έξω από την οικία του στον Βόλο, να κατέχει μέσα σε τσαντάκι ώμου, μια νάιλον συσκευασία που περιείχε κοκαΐνη μικτού βάρους 10,5γρ. και δύο νάιλον συσκευασίες που περιείχαν φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους 87,1γρ.
Προκειμένου, οι λιμενικοί να διασφαλίσουν την ολοκλήρωση της υπόθεσης με τη σύλληψη και των άλλων δύο ατόμων, κατατέθηκε αίτημα της Π.Ο.ΔΙ.Ν της Λιμενικής Αρχής του Βόλου προς το Α.Τ. Ακράτας και συνελήφθησαν από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. στην Ακράτα Αχαΐας, ο 30χρονος και ο 45χρονος, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν, το Ι.Χ.Ε. όχημα με το οποίο κινούνταν, δύο συσκευές κινητής τηλεφωνίας, το χρηματικό ποσό των 1.700 ευρώ και τέσσερα κλειδιά από μία αποθήκη και μια οικία.

Έρευνες σε σπίτια, αποθήκη, τροχόσπιτο
Ακολούθησαν νόμιμες έρευνες τόσο στο σπίτι του 20χρονου στον Βόλο όσο και των άλλων δύο συλληφθέντων.
Σε νομότυπη έρευνα στην οικία του 20χρονου στον Βόλο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε νάιλον συσκευασίες που περιείχαν φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους 4.468 γρ.,πέντε νάιλον συσκευασίες που περιείχαν κοκαΐνη, συνολικού μικτού βάρους 573,5 γρ., το χρηματικό ποσό των 2.475 ευρώ, δύο ψηφιακές ζυγαριές εύρους 0,01γρ. έως 200γρ., δύο ψηφιακές ζυγαριές έως 15κ., ένας μεταλλικός τρίφτης με υπολείμματα φυτικών αποσπασμάτων ακατέργαστης κάνναβης, μια συσκευασία με 80 τεμάχια μικρά σακουλάκια νάιλον συσκευασίας, ένα σημειωματάριο και τρεις συσκευές κινητής τηλεφωνίας.
Στη συνέχεια, ακολούθησε νόμιμη έρευνα στην οικία του 30χρονου και του 45χρονου στον Αλμυρό, χωρίς να βρεθεί κάτι, καθώς και σε αποθήκη στην Ευξεινούπολη Αλμυρού, όπου βρέθηκαν μέσα σε τροχόσπιτο μια νάιλον συσκευασία που περιείχε φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης, μικτού βάρους 23,6γρ. και μια ψηφιακή ζυγαριά.

https://e-thessalia.gr