Δηλώσεις ζημιάς από τους αγρότες του Δήμου Αλμυρού

Δηλώσεις ζημιάς από τους αγρότες του Δήμου Αλμυρού

Τις «πληγές» τους μετρούν οι αγρότες της νοτιοδυτικής Μαγνησίας στις περιοχές που επλήγησαν

από τη θεομηνία «Ντάνιελ». Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στην ελαιοκαλλιέργεια στις Δημοτικές Ενότητες Πτελεού και Σούρπης, καθώς και σε μεγάλες εκτάσεις με βαμβάκι, καλαμπόκι και οπωροκηπευτικά στον κάμπο του Αλμυρού, που «βυθίστηκαν» κάτω από χιλιάδες τόνους νερό.

Σχετικά με την υποβολή δηλώσεων σε ό,τι αφορά στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις που υπέστησαν ζημιές από την πρόσφατη θεομηνία Ντάνιελ, οι καλλιεργητές στην περιοχή του Δήμου Αλμυρού μπορούν κατά τόπους να απευθύνονται:
Για Σούρπη και Αμαλιάπολη, Μαρία Φιλοθόδωρου στο τηλ. 2422350300, για Πτελεό, Αχίλλειο, Άγιοι Θεόδωροι, Γάβριανη, Αγία Τριάδα, Δρυμώνα, Βρύναινα και Άγιο Ιωάννη, Γεώργιος Διαμαντής στο τηλ. 2422350300, για Πλάτανο και Κρόκιο Ιωάννης Αλεξογιαννόπουλος και στο τηλ. 2422350257, για Αλμυρό και Ευξεινούπολη, Χρήστος Βασιλάκος στο τηλ. 2422350269.

Απαραίτητες οι φωτογραφίες για τα πληγέντα κτήρια
Στο μεταξύ, με άλλη ανακοίνωσή του ο Δήμος Αλμυρού κάνει γνωστό ότι «σε συνέχεια των σχετικών ενημερώσεων που έχουν γίνει μέχρι τώρα, τόσο προς το κοινό, όσο και προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, υπογραμμίζεται εκ νέου, από τη Γενική Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΓΔΑΕΦΚ) της γενικής γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής, ότι οι ιδιοκτήτες, εφόσον θέλουν να καθαρίσουν τις κατοικίες τους, θα πρέπει να βγάλουν φωτογραφίες από το εσωτερικό όλων των πληγέντων χώρων του κτηρίου, στις οποίες θα φαίνονται ευκρινώς τόσο το ύψος της στάθμης του νερού που εισχώρησε, όσο και η πληγείσα οικοσκευή εντός των δωματίων. Επίσης, πρέπει να φροντίσουν να είναι εμφανές το αποτύπωμα της στάθμης στους τοίχους, κατά την αυτοψία».