Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Χαίρε, της Τριάδος τους μύστας φωτίζουσα»

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Χαίρε, της Τριάδος τους μύστας φωτίζουσα»

Στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Αλμυρού χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, κατά την Β΄ Στάση των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου, παρουσία πολλών πιστών.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος παρατήρησε ότι «η πεμπτουσία του Χριστιανισμού είναι η πίστη στον Ένα Τριαδικό Θεό. Και βέβαια, η Τριαδικότητα του Ενός Θεού προκαλεί την ανθρώπινη λογική. Για να προσεγγίσει κανείς το Μυστήριο της Αγίας Τριάδος, χρειάζεται φωτισμός του νου. Τα πρόσωπα της Τριάδος ενώνει η τέλεια αγάπη, γιατί ο Θεός είναι αγάπη. Άρα, όταν κανείς μπορεί και αγαπά αληθινά, μπορεί να προσεγγίσει το Μυστήριο της Αγάπης του Τριαδικού Θεού, χωρίς να χάνεται το Πρόσωπο, γιατί η αγάπη δεν καταργεί τον άλλον, αλλά τον αναδεικνύει. Η αγάπη έχει μέσα της την ελευθερία να κρατά ο καθένας την προσωπικότητά του, στηρίζει την ενότητα και διαφυλάσσει την αλήθεια. Ο Θεός μας χάρισε την δική Του αγάπη, μας χάρισε την ελευθερία να επιλέξουμε, με την θέλησή μας, τον δρόμο της αγάπης, της προσφοράς και της θυσίας. Αυτά σημαίνουν ότι η πίστη στην Αγία Τριάδα δεν είναι απλώς η πίστη σε ένα δόγμα, αλλά γίνεται τρόπος ζωής, πίστη στην αγάπη, στην ελευθερία, στην αλήθεια. Αυτή είναι η αυθεντική χριστιανική ζωή».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι «αυτά δεν είναι αυτονόητα. Γι’ αυτό, ζητούμε από την Παναγία να φωτίσει τις διάνοιές μας, εμάς που πιστεύουμε στην Αγία Τριάδα, να γίνουμε αντάξιοι αυτής της πίστεως και να βαδίσουμε στα δικά της βήματα, της αγάπης, της προσφοράς και της θυσίας, με άλλα λόγια, να γίνουμε μιμητές Χριστού». Ο κ. Ιγνάτιος ευχήθηκε καλή προετοιμασία για το επικείμενο Πάσχα, για να εορτάσουν οι πιστοί επαξίως την Λαμπροφόρο Ανάσταση.

https://www.taxydromos.gr