Διαμαρτυρία εργαζομένων της Κασσαβέτειας για τις συνδικαλιστικές διώξεις

Διαμαρτυρία εργαζομένων της Κασσαβέτειας για τις συνδικαλιστικές διώξεις

Εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων

και φορέων της πόλης του Βόλου πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας για τις συνδικαλιστικές διώξεις στις φυλακές της Κασσαβέτειας.  Με αφορμή την επίσκεψη στο Βόλο της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου, οι συνδικαλιστές από το Σύλλογο Εργαζομένων ΕΑΚΚΝ Κασσαβέτειας και από άλλα σωματεία, μπροστά στις φυλακές του Βόλου, ύψωσαν φωνή διαμαρτυρίας ενάντια στις συνδικαλιστικές διώξεις, “που έχουν σαν στόχο την τρομοκράτηση όλων των εργαζομένων και την επιβολή σιγής νεκροταφείου μέσα στους χώρους δουλειάς”, όπως χαρακτηριστικά τόνισαν.
Οι διαμαρτυρόμενοι εμφανώς ενοχλημένοι από το σχόλιο περί «Αναξιοπρεπή συμπεριφορά εντός υπηρεσίας» του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, υπογράμμισαν ότι δεν μπορεί το συνδικαλιστικό δικαίωμα δημοσιοποίησης στον τοπικό Τύπο ομόφωνου ψηφίσματος της Γενικής Συνέλευσης των εργαζόμενων για αυθαίρετες αποσπάσεις υπαλλήλων, να χαρακτηρίζεται αναξιοπρεπές. Και στην ανακοίνωσή τους, καταλήγουν ότι είναι αδιανόητο να παραπέμπονται στο πειθαρχικό τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Υπαλλήλων Κασσαβέτειας με αυτή την “κατηγορία”, όταν μάλιστα δεν είναι τίποτα άλλο από μια εκτέλεση ενός στοιχειώδους δημοκρατικού δικαιώματος τους.
Σε επικοινωνία που είχαν οι συνδικαλιστές με τη Γενική Γραμματέα στον χώρο των φυλακών, εξέθεσαν το δίκαιο αίτημά τους για άρση των διώξεων. Η κ. Νικολάου απέφυγε να τοποθετηθεί στην ουσία του ζητήματος, κάνοντας λόγο για νόμιμες διαδικασίες και προσφυγές που βρίσκονται σε εξέλιξη. Στη συζήτηση μάλιστα παρενέβει και ο Δήμαρχος Αχιλέας Μπέος όπου εμφανίστηκε “βασιλικότερος του βασιλέως”, λέγοντας ότι αν ήταν στο χέρι του δεν θα άφηνε τους εργαζόμενους να κάνουν γενικές συνελεύσεις.

Ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων ΕΑΚΚΝ Κασσαβέτειας, Θέμης Σγάρας, σε δηλώσεις του σε τοπικά ΜΜΕ τόνισε ότι ο συνδικαλισμός και η συλλογική δράση των εργαζομένων είναι δικαίωμα που κατακτήθηκε με σκληρούς αγώνες και αίμα, και δεν πρόκειται να το απεμπολήσουμε. Είμαστε αποφασισμένοι, όπως είπε, να αγωνιστούμε από κοινού με όλους τους κλάδους των εργαζομένων για να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που έχουν ψηφίσει και η τωρινή κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και οι προηγούμενες (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ)”.

ertnews.gr
https://www.ertnews.gr/perifereiakoi-stathmoi/volos/diamartyria-ergazome...