Δωροθέα Κολυνδρίνη: Περί κανιβαλισμού ο λόγος...

Δωροθέα Κολυνδρίνη: Περί κανιβαλισμού ο λόγος...

Δ. ΚΟΛΥΝΔΡΙΝΗ: ΠΕΡΙ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟΥ Ο ΛΟΓΟΣ..

Την ώρα που ανοίγουμε τους δρόμους ,  που μιλαμε με τον καθένα και την καθεμια , που αφουγκραζόματσε αναγκες,  θα ήθελα να μιλήσω και εγω γιατί πολλές ημέρες τωρα κάποιοι - λίγοι  μιλάνε διακαώς ως «μηχανικοί» του πληκτρολογίου, ή μετεωρολόγοι του καναπέ!!.

Μιλάτε κάποιοι,  που μας κατηγορείτε χωρίς σταματημό, προσπαθώντας να ακυρώσετε έργο χρόνων με ένα απύθμενο λαϊκισμό, την ώρα που η καταστροφή είναι παρούσα και ένας Νομός στενάζει από εκατομμύρια τόνους κυβικά μέτρα νερού !!

Η αναφορά μου γίνεται στον πληθυντικό γιατί αυτός ο αγώνας για να σωθούν ζωές δεν ανήκει σε κανένα προσωπικά. Εκατοντάδες «άχρηστοι και τεμπέληδες» ,κατά τη ανερυθρίαστη ρήση κάποιων,  δημόσιοι υπάλληλοι είναι μέρα -νυχτα στους δρόμους και δίπλα μου . Εκατοντάδες ιδιώτες ,που εννοείται πληρώνονται γι΄αυτό από τα δημόσια ταμεία που σεβαστήκαμε ωστόσο  μέχρι και το τελευταίο σεντς, βρίσκονται νυχτα μέρα με κίνδυνο της ζωής τους, σε γκρεμούς και ρέματα. Ηθελα σήμερα όμως να μιλήσω για τον κανιβαλισμό που βιώνουμε και σκέφτηκα να το κανω τώρα στην αναμονή παραλαβής πετρελαίου για ένα μηχάνημα που μας άφησε στον δρόμο, γιατί αυτονόητα δεν υπάρχουν σε μια δυναμικά διαμορφούμενη κατάσταση.

Η καταστροφή αναμφισβήτητα είναι μεγάλη και ο θυμός επίσης. Φαίνεται όμως ότι σε πολλούς είναι δύσκολο να συγκρατήσουν την ανθρωποφαγία  τους  για λίγες ημέρες και έτσι μαζί με τον πραγματικό εφιάλτη , ζούμε και τον διαδικτυακό και όχι μόνο αυτό. Όσοι με διαβάζετε, θα καταλάβετε ότι είναι δύσκολο να υπονοεί  κάποιος, την ώρα που είσαι μέσα σε ένα ρέμα, ότι είσαι  διαπλεκόμενος  για να κατασκευάσεις έργα χάρτινα.  Σε ό τι με αφορά γωνίες δεν είχα και δε θα έχω ποτέ!!!

Αγαπώ αυτό το ρόλο που οι Μαγνησιωτες  μου αναθέσατε και θα τον υπηρετώ έντιμα,σύμφωνα με το Νόμο  και με πολλη δουλειά όσο εσείς  το ορίζετε!!

Δέχομαι χαράματα ειρωνικά  μηνύματα από ψεύτικα προφίλ , μου επιτίθενται “βαμπιρ” μιας παρωχημένης πολιτικής εποχής ανορθόδοξες ώρες για να παραμεινουν τα σχόλια… Πρέπει να απολογούμαι σε ξεχασμένους πολιτικάντηδες που οταν ασκούσαν διοίκηση είχαν στην διάθεσή τους 20 χειριστές μηχανημάτων , αλλά μισθώνανε ιδιώτες, για να ανταποκριθούν στις ανάγκες μιας βροχούλας ή πλήρωναν αποχιονισμούς στον πιο ζεστό χειμώνα;;

Δεκανίκι κανενός δεν θα γίνω ούτε εγώ ούτε κανείς άλλος για να πατήσουν κάποιοι στα λασπωμένα σκαλιά!!
Σε κατεστραμμένες ζωές εγω το ξέρετε καλα πως δεν καριερίζομαι. Δικαιολογώ μονο τον πονεμένο και ταλαιπωρημένο  κόσμο, γιατί τον βλέπω, μιλάω με όλους από χωριό σε χωριό. Πρέπει να εξασφαλίσω νερό, τροφή, ασφάλεια στους κατοίκους γιατί με αυτό το έργο είμαι επιφορτισμένη και διοικητικά και ηθικά.
Για να γίνει αντιληπτό στον καθένα , από την πλημμύρα στην Ιωκλού υποχώρησε τοιχίο 5 μέτρων πλάτους.
Ούτε το φράγμα του Νέστου που έχει 175 μέτρα μήκος δεν θα συγκρατούσε τόσο νερό. Το νερό έφυγε στην Ιωλκού  και μεγάλωσε την διατομή του ρέματος διαλύοντας το δρόμο , όπως και σε 22 ακομη σημέια του Νομού!.

Φταιει η γέφυρα στις ¨Ασπρες πεταλούδες για την πλημμύρα;;
Μπορεί μια γεφυρα, εκατέρωθεν της οποίας υπάρχει πελώρια διατομή που περνούσε το νερό και  έπεφτε στη Λαρίσης, να γυρίσει πίσω τα νερό ; Το νερό πάει μπροστά και όχι πίσω και όσοι δουν στο σύνολο την εικόνα, και όχι μερικώς, κατανοούν!!

-Εάν δεν είχαμε κάνει εκβάθυνση του Κραυσίδωνα δεν θα υπήρχαν ούτε οι πολυκατοικίες.

- Φωνάζουν πως έσκασε η άσφαλτος παντού και έχουν δικαιο. Αλλαξε όμως εντελώς η μορφολογία ενός ολόκληρου Νομού και τα ασφαλτικά θα έμεναν στη θέση τους;  
Δεκάδες μεγάλα ή μικρά έργα αντιπλημμυρικής προστασίας άντεξαν όπως: ΔΥΟ ΓΕΦΥΡΕΣ στο  ΑΙΔΙΝΙ, Η ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΟ ΑΛΜΥΡΟΥ, ΣΑΡΖΑΝΕΤΙΑ, ΦΡΑΓΜΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙ, ΠΑΣΣΑΛΟΜΠΗΞΕΙΣ , ΓΕΦΥΡΑ ΖΑΓΟΡΑΣ, ΤΟΙΧΙΑ ΠΡΟΣ ΠΟΥΡΙ, ΤΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΤΗ ΜΑΥΡΟΥΤΣΑ, ΕΚΒΑΘΥΝΣΗ ΚΡΑΥΣΙΔΩΝΑ , ΕΡΓΑ ΣΤΗ ΜΑΚΡΥΡΡΑΧΗ,  ΚΙΣΣΟ, ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΟ ΈΡΓΟ ΣΤΟ ΞΟΥΡΙΧΤΙ Η ΠΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΞΗΡΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ, ΤΡΙΓΩΝΙΚΕΣ ΤΑΦΡΟΙ ΣΤΙΣ ΜΗΛΙΕΣ …

-Εάν δεν υπήρχε η Κάρλα τα χωριά θα ηταν υποθαλάσσια

- Μεγάλα αντιπλημμυρικά άντεξαν και οι καθαρισμοί ρεμάτων έγιναν. Οχι όλοι ταυτόχρονα σε 8.000 χιλιόμετρα , αλλά έγιναν. Τα γράφω όλα αυτά για να σας υπενθυμίσω πως δεν είναι λογικό να πουλάει κανείς συμφορά , επάνω στη συμφορά.

Η δική μου δουλειά τώρα είναι να βρίσκομαι παντού, να στηρίζω και είμαι εδώ για όλους και να ακούσω οργη, πόνο , απόγνωση. Ηρθε όμως το πετρελαιο για το μηχάνημα και η δουλεια συνεχίζεται. Αν είχα όρεξη θα έβγαζα και μία σελφι ενός δευτερολέπτου έτσι για την αλητεία , αλλα δεν έχω

!! Ευχομαι στους «ΚΑΛΟΘΕΛΗΤΈΣ» να φροντίσουν να μην γίνει το κεφάλι τους και το πληκτρολόγιο τους λάσπη. Να προστατευθούν από αυτό τουλάχιστον. Εγώ παραμένω έξω βοηθώντας στην ασφαλή πρόσβαση, με μηχανήματα παντού , τροφοδοσία, μεταφορά ασθενών , απομάκρυνση ζώων νεκρών…
Μαζι με τους πολλους, με ένα Νομό ενωμένο για να βγεί από τη λάσπη!!