Εκπαιδευτική Επίσκεψη του 1ου ΕΠΑ.Λ.-1ου Ε.Κ. Αλμυρού στη Λάρισσα

Εκπαιδευτική Επίσκεψη του 1ου ΕΠΑ.Λ.-1ου Ε.Κ.  Αλμυρού στη Λάρισσα

Την Τρίτη, 23-04-2024, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη

του 1ου ΕΠΑ.Λ.-1ου Ε.Κ. Αλμυρού, στη Λάρισα, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Αγωγή Υγείας». Αρχικά, οι μαθητές του Τομέα Υγείας της Β’ Τάξης επισκέφθηκαν την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από την κα Τσιούτσιου Μαρία, στον χώρο της βιβλιοθήκης, σχετικά με την ίδρυση της Ιατρικής Σχολής, το πρόγραμμα σπουδών της, καθώς και τη συγγραφή προπτυχιακών και διπλωματικών εργασιών. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους της Ιατρικής Σχολής και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με φοιτητές και να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες.
 
Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν το Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπου ο κ. Βαλιάκος Ηλίας παρουσίασε αναλυτικά στους μαθητές το πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος, το διδακτικό προσωπικό, καθώς και τις πρωτοποριακές δράσεις που πραγματοποιούνται .
 
Η εκπαιδευτική εκδρομή ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη των μαθητών στο ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ «Γυάλινος Κόσμος». Το εκπαιδευτικό προσωπικό, καθώς και οι μαθητές του ΚΔΑΠ, υποδέχθηκαν με χαρά τους μαθητές μας και συμμετείχαν όλοι μαζί σε διάφορες δημιουργικές δραστηριότητες, αποδεικνύοντας επάξια τη σημασία του τίτλου του προγράμματός μας: «Όλοι διαφορετικοί-όλοι ίσοι-όλοι ενωμένοι».

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά για την άψογη συνεργασία και τη συμβολή τους στο εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα την κα Κουτσιαρή Σοφία και την κα Τσιούτσιου Μαρία (Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Θεσσαλίας), την κα Παπαθανασίου Ιωάννα και τον κ. Βαλιάκο Ηλία (Τμήμα Νοσηλευτικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας), την κα Σιαματά Ελένη και την κα Κουτλή Σταματίνα, καθώς και όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό του ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ «Γυάλινος Κόσμος».                     
     
Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί του προγράμματος: κα Χαϊδούλη Μαρία και κα Μεϊμάρη Μαρία.