Ενημερωτική συνάντηση της Δωροθέας Κολυνδρίνη με κρεοπώλες της Μαγνησίας

Ενημερωτική συνάντηση της Δωροθέας Κολυνδρίνη με κρεοπώλες της Μαγνησίας

Με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων και παρουσία

της Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη, του Δ/ντή της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας κ. Λιάνου, υπηρεσιακών παραγόντων του Τμήματος Ζωικής Παραγωγής της ΔΑΟΚ κ.κ. Τσαγανού, Βασιλάκου και Δημόπουλου, του εκπροσώπου του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού (ΕΛΓΟ) ΔΗΜΗΤΡΑ κ. Παπανικολάου, του προέδρου του Σωματείου Κρεοπωλών κ. Κανελόπουλου και όλων των μελών του Σωματείου και με τη μαζική συμμετοχή των κρεοπωλών του Νομού Μαγνησίας, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, ενημερωτική συνάντηση, για τη διενέργεια επίσημων ελέγχων στην αγορά κρέατος, για την ιχνηλασιμότητα και επισήμανση του κρέατος και γενικότερα για το νομικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία των καταστημάτων κρέατος με σκοπό την διασφάλιση τόσο των επαγγελματιών, όσο και των καταναλωτών.

Τη μεγάλη συμμετοχή εκπροσώπων των επιχειρήσεων που ασχολούνται με το κρέας, στην ενημερωτική αυτή συνάντηση, επεσήμανε η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕΜΣ Δωροθέα Κολυνδρίνη κατά τον σύντομο χαιρετισμό της, τους οποίους και ευχαρίστησε τονίζοντας μάλιστα ότι είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει συνένωση δυνάμεων εν’όψει μάλιστα και των εορτών του Πάσχα και των εντατικών ελέγχων που θα διενεργούνται καθόλη την περίοδο των εορτών για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και των καταναλωτών, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στις ενέργειες που γίνονται καθημερινά από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων και την Υποδιεύθυνση Κτηνιατρικής, τόσο στις κτηνοτροφικές μονάδες, όσο και στην αγορά και στις επιχειρήσεις κρέατος. Τόνισε δε το υψηλό επίπεδο των επιχειρήσεων κρέατος που δραστηριοποιούνται στο Νομό Μαγνησίας, κάτι που υπογραμμίστηκε και από τον εκπρόσωπο του Οργανισμού ΔΗΜΗΤΡΑ κ. Παπανικολάου.

Σκοπός της ημερίδας αυτής ήταν η παρουσίαση των διαπιστώσεων και των προβλημάτων του ελέγχου της αγοράς κρέατος για την υποστήριξη της συμμόρφωσης των υπόχρεων επιχειρήσεων ως προς τις απαιτήσεις της 1384/41923 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ 1127/τ.Α΄/28-03-2018) «Καθορισμός των αναγκαίων συμπληρωματικών μέτρων για την εφαρμογή των Κανονισμών 178/2002, 882/2004 και 1169/2011 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου και των Εκτελεστικών Κανονισμών 931/2011 και 1337/2013 της Επιτροπής, σχετικά με την ιχνηλασιμότητα και την επισήμανση του κρέατος, καθώς και τη διενέργεια επίσημων ελέγχων στην αγορά κρέατος».

Έγινε αναλυτική ενημέρωση από τους υπηρεσιακούς παράγοντες για το πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Κανονισμών και όπως ειπώθηκε και συμφωνήθηκε από όλους, επιβάλλεται να υπάρχει τήρηση των κανονισμών και προδιαγραφών που υπάρχουν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κοινό μέτωπο επαγγελματιών και φορέων, με μοναδικό γνώμονα την διασφάλιση των επαγγελματιών, αλλά και των καταναλωτών από μη νόμιμες ενέργειες και περιστατικά αισχροκέρδειας.