Ενισχύθηκε το μπλόκο αγροτών Αλμυρού με τρακτέρ από το Αερινό και τη Σούρπη

Ενισχύθηκε το μπλόκο αγροτών Αλμυρού με τρακτέρ από το Αερινό και τη Σούρπη

Με 30 τρακτέρ από τις περιοχές του Αερινού και της Σούρπης ενισχύθηκε το μπλόκο των αγροτών του Αλμυρού. Τα 140 περίπου αγροτικά μηχανήματα παραμένουν στην ΠΑΘΕ στο ύψος του κόμβου της ΒΙΠΕ Αλμυρού, σε σημείο που δεν διεξάγεται κυκλοφορία οχημάτων λόγω έργων και αποφασίστηκε να μη γίνει αποκλεισμός της εθνικής οδού, προκειμένου να μην «κοπεί» οδικά η Ελλάδα στα δύο και να αποφευχθεί κάθε κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος λόγω έλλειψης παρακαμπτήριων οδών.

Οι αγρότες στο μπλόκο του Αλμυρού βρίσκονται σε συνεχή συνεννόηση με τους συναδέλφους τους στον Πλατύκαμπο, προκειμένου να συντάξουν από κοινού υπόμνημα με τα αιτήματά τους και να αποσταλεί σήμερα στο γραφείο του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη.
«Λάβαμε την απόφαση να μην αποκλείσουμε την ΠΑΘΕ, όπως θα γίνει σε άλλες περιοχές της Θεσσαλίας, καθώς περιμένουμε τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας. Σε καμία περίπτωση αυτό δεν σημαίνει ότι εγκαταλείπουμε τον αγώνα, αλλά αντιθέτως το μπλόκο καθημερινά ενισχύεται με τρακτέρ και εφόσον χρειαστεί, τις επόμενες ημέρες θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις και θα αποκλείσουμε την ΠΑΘΕ» ανέφερε χαρακτηριστικά το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου των αγροτών του Αλμυρού Χρ. Πάντζιος.
Ο ίδιος προσέθεσε ότι «ρόλο στην απόφασή τους να μην «κόψουν» την Ελλάδα οδικά στα δυο, έπαιξε το γεγονός ότι δεν επιθυμούν την ταλαιπωρία των διερχόμενων οδηγών, καθώς στην περιοχή μετά το καταστροφικό πέρασμα των πλημμυρών, δεν υπάρχουν ούτε γέφυρες ούτε οι κατάλληλες προϋποθέσεις για παρακάμψεις με ασφάλεια. Ζητούμε συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Αρκεί να πει τη μαγική φράση για αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο, όπως ισχύσει στην Ευρώπη. Το θετικό είναι ότι αναγνώρισε πως οι αγρότες αντιμετωπίζουν πολλά και σοβαρά προβλήματα. Όλοι μαζί οι αγρότες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, θα καταφέρουμε να δικαιωθούμε».
Να αναφερθεί ότι μεταξύ των αιτημάτων των αγροτών, είναι η μείωση του κόστους παραγωγής, αφορολόγητο πετρέλαιο, πλαφόν στην τιμή του αγροτικού ρεύματος στα 7 λεπτά/Kwh και κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, επιδότηση και κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και τα εφόδια.
Όπως προαναφέρθηκε, το μπλόκο του Αλμυρού ενισχύθηκε προχθές το βράδυ με 25 τρακτέρ από την περιοχή του Αερινού, ενώ ακόμη πέντε ήρθαν από τη Σούρπη.

Ψήφισμα του Δημοτικού
Συμβουλίου Αλμυρού
Στο μεταξύ, στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού αποφασίστηκε κατόπιν πρότασης του δημάρχου Δημ. Εσερίδη, να εκδοθεί ψήφισμα στήριξης στα αιτήματα των αγροτών.
«Το πρόβλημα των αγροτών είναι τεράστιο, δεν υπάρχει πλέον κέρδος για τα σπίτια τους. Πρέπει ομόφωνα να στηρίξουμε τα αιτήματά τους» επισήμανε ο κ. Εσερίδης, ενώ ορίστηκαν εκπρόσωποι των παρατάξεων για τη σύνταξη του ψηφίσματος, που θα κατατεθεί προς ψήφιση.

Μπλόκο Ριζομύλου
Όσον αφορά στο μπλόκο του Ριζομύλου, οι αγρότες συνεχίζουν να απευθύνουν κάλεσμα για ενίσχυση των αγροτικών μπλόκων. Μάλιστα, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, σήμερα Πέμπτη, αναμένεται να κλείσουν την ΠΕΟ Βόλου – Λάρισας στις 11 το πρωί, ενώ θα ακολουθήσουν συσκέψεις για να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Γιώργος Ξυνός