Επίσκεψη Μαρίνας Χρυσοβελώνη σε ΤΟΜΥ Ν. Αγχιάλου και Οινοποιητικό Συνεταιρισμό «Δήμητρα»

Επίσκεψη Μαρίνας Χρυσοβελώνη σε ΤΟΜΥ Ν. Αγχιάλου και Οινοποιητικό Συνεταιρισμό «Δήμητρα»

Τον Αγροτικό Παραγωγικό Συνεταιρισμό

Νέας Αγχιάλου ΔΗΜΗΤΡΑ καθώς και την Τοπική Μονάδα Υγείας Ν. Αγχιάλου επισκέφτηκε η  πρώην Υφυπουργός και εκ νέου υποψήφια Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Μαγνησίας κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη.
Αρχικά η κ. Χρυσοβελώνη πραγματοποίησε επίσκεψη στον Συνεταιρισμό όπου ενημερώθηκε διεξοδικά από τον Διευθυντή κ. Ιακωβίδη για τα θέματα που απασχολούν τον Συνεταιρισμό.
Συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο κ. Ιακωβίδης ο Αγροτικός Παραγωγικός Συνεταιρισμός Νέας Αγχιάλου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ» ιδρύθηκε το 1918 και έκτοτε δραστηριοποιείται σε πολλούς τομείς της μεταποίησης και εμπορίας αγροτικών προϊόντων στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις του.
Ένα από τα προβλήματα που κυριολεκτικά αποδυναμώνει την μονάδα, είναι το τεράστιο κόστος ενέργειας το οποίο μόνο στο βιομηχανικό κομμάτι έχει φτάσει στο 200%, με αποτέλεσμα να αυξάνεται κατακόρυφα το κόστος παραγωγής.
Παράλληλα τονίστηκε ότι οι δανειακές υποχρεώσεις πληρώνονται κανονικά παρά το μεγάλο επιτόκιο το οποίο πραγματικά ΄΄τσακίζει΄΄ τον Συνεταιρισμό.
Παρόλο τις δυσκολίες , ο συνεταιρισμός προχώρησε σε ποσοστό 20% προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες των μονάδων τυποποίησης και παραγωγής.  

Στη συνέχεια η κ. Χρυσοβελώνη επισκέφτηκε τους χώρους παραγωγής του Συνεταιρισμού όπου ενημερώθηκε για την λειτουργία τους και συνομίλησε με τους εργαζόμενους.

Κατόπιν η κ. Χρυσοβελώνη επισκέφτηκε το Τ.Ο.Μ.Υ. της περιοχής όπου συνομίλησε με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με  κυριότερο το θέμα της υποστελέχωσης σε υγειονομικό  προσωπικό και γενικότερα για την υποβάθμιση της πρωτοβάθμιας υγείας. Η κ. Χρυσοβελώνη τόνισε: «Οι αντοχές των εργαζομένων εξαντλούνται. Η πρωτοβάθμια υγεία έχει βρεθεί στο όριο της λειτουργικής κατάρρευσης με πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης και οι ελλείψεις φαρμάκων ευρείας κατανάλωσης αποτελούν πλέον καθημερινότητα. Αυτό που απαιτείται είναι μια γενναία επένδυση στον τομέα της υγείας με σοβαρή αναβάθμιση των συνθηκών εργασίας, αμοιβής και εκπαίδευσης του υγειονομικού προσωπικού».