Η ρουκέτα της Brabus

Η ρουκέτα της Brabus

Χρειάζεται 2,5 δευτερόλεπτα για να φανούν στο κοντέρ τα πρώτα 100χλμ/ώρα. Ναι, δεν είναι μια τυπική 911.

Αν έχετε οδηγήσει ποτέ μια Porsche 911 Turbo S, με τον κινητήρα των 3,8 λίτρων twin-turbo flat-six που αποδίδει 641 ίππους  και σκεφτήκατε τι πραγματικά θα μπορούσε να κάνει αυτό το αυτοκίνητο με περισσότερη δύναμη, τότε η Brabus έχει μερικά καλά νέα για εσάς. Αυτή είναι η εκρηκτική 900 Rocket R.

Tο εξωτερικό διαθέτει ένα πλήρες κιτ αμαξώματος, το οποίο η Brabus ονομάζει Widestar. Διαθέτει αναβαθμίσεις από ανθρακονήματα, συμπεριλαμβανομένης μιας νέας αεροτομής στο μπροστινό μέρος, νέων εξαγωγών αέρα στους θόλους των τροχών και ενός νέου διαχύτη στο πίσω μέρος.
Όλα τα εξαρτήματα έχουν βελτιστοποιηθεί σε μια αεροδυναμική σήραγγα και η Brabus λέει ότι το αποτέλεσμα είναι μια «αεροδυναμική απόδοση επόμενου επιπέδου».
Βέβαια, το μεγάλο σόου γίνεται κάτω από το καπό. Η Brabus εγκαθιστά δύο μεγαλύτερους και πιο αποδοτικούς υπερσυμπιεστές στον flat-six κινητήρα των 3,8 λίτρων, δίνοντάς του ισχύ 900 ίππων.

Ένα σπορ σύστημα εξάτμισης υψηλής απόδοσης κατασκευασμένο από υψηλής ποιότητας Inconel και με ηλεκτρονικά ελεγχόμενες βαλβίδες βοηθά τον εξακύλινδρο κινητήρα να αναπνέει πιο εύκολα. Χάρη στην προστιθέμενη ώθηση, η 911 Turbo S χρειάζεται τώρα μόλις 2,5 δευτερόλεπτα για να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ/ώρα, έναντι 2,7 δευτερολέπτων για το αυτοκίνητο παραγωγής. Άλλες αναβαθμίσεις περιλαμβάνουν σφυρήλατους τροχούς Brabus Monoblock P Platinum Edition 21 ή 22 ιντσών με σχέδιο πέντε ακτίνων.

Είναι προφανές και λόγω του συλλεκτικού χαρακτήρα του αυτοκινήτου (υπολογίζεται ότι θα πουληθούν περίπου 25 αυτοκίνητα), ότι η Brabus απευθύνεται σε ελάχιστους. Η 900 Rocket R κοστίζει 461.500 ευρώ!

πηγή ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ