Η Audi ανανεώνει τη γκάμα μοντέλων e-tron

Η Audi ανανεώνει τη γκάμα μοντέλων e-tron

Η Audi προχωρά σε ανανέωση των δύο μοντέλων της e-tron, ενώ την ίδια στιγμή ετοιμάζει τους διαδόχους τους.

Τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της Audi, γνωστά στην αγορά με τον κωδικό e-tron/e-tron Sportback και Q4 e-tron, αναμένεται να μπουν σε διαδικασία ανανέωσης, καθώς το 2025 η γερμανική εταιρεία θα προβεί στην ολική αντικατάστασή τους.  

Ο διάδοχος του e-tron Sportback είναι το Audi Q8 e-tron, το οποίο θα είναι βασισμένο πάνω στην πλατφόρμα PPE (Premium Platform Electric) που εξελίχτηκε πρόσφατα και χρησιμοποιείται και από την Porsche. Οι αλλαγές που θα γίνουν στα αυτοκίνητα, πέραν των αισθητικών που δεν αναμένεται να είναι ιδιαίτερα εκτενείς, θα έχουν να κάνουν και με το τεχνολογικό τους υπόβαθρο και πρόκειται να τις δούμε στην αγορά από το 2022.

Σίγουρα θα υπάρχουν ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα και εμπρός μάσκα στο στυλ του Audi Q4 e-tron, ενώ οι μπροστινές και πίσω ποδιές έχουν επίσης επανασχεδιαστεί και στα πίσω φώτα θα βλέπουμε νέα διάταξη. Στο εσωτερικό, o ψηφιακός πίνακας οργάνων και η οθόνη infotainment συγχωνεύονται σε μία οθόνη.

Σε ότι έχει να κάνει με την τεχνολογική προσέγγιση, αμφότερα τα e-tron πρόκειται να εξοπλιστούν με νέες μπαταρίες και πιο αποδοτικούς ηλεκτρικούς κινητήρες. Μαζί με το αναθεωρημένο λογισμικό, η αυτονομία αναμένεται να έχει σημαντική αύξηση, κάτι που σημαίνει πως θα πρέπει να περιμένουμε από 441 χιλιόμετρα που είναι τώρα, στην ανανεωμένη τους εκδοχή να ξεπερνούν τα 500 χλμ.

πηγή ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ