Η BMW M5 εξηλεκτρίστηκε

Η BMW M5 εξηλεκτρίστηκε

Η BMW παρουσίασε την ολοκαίνουργια M5 η οποία είναι για πρώτη φορά και plug-in υβριδική.

Οπτικά η κορυφαία έκδοση της μεγάλης limo της BMW είναι σαφώς πιο δυναμική από τις πιο απλές εκδοχές της χάρη στους πιο επιθετικούς προφυλακτήρες, φτερά και μαρσπιέ, καθώς και τις ζάντες των έως και 21 ιντσών.

Επίσης για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για ποια 5άρα πρόκειται το λογότυπο M5 υπάρχει και στο πλάι, κοντά στο χαρακτηριστικό «σπάσιμο» Hofmeister Knick.

Στο εσωτερικό πέρα από την πολυτελή διάσταση εξασφαλίζεται με αρκετά στοιχεία και η σπορ, ενώ ο πίνακας οργάνων έχει επιπλέον δυνατότητες και επιλογές ειδικά για τη M5.

Ταυτόχρονα ο οδηγός έχει στη διάθεσή του πολλές επιλογές ρύθμισης για τον κινητήρα, την ανάρτηση, το σύστημα διεύθυνσης, τα φρένα και την τετρακίνηση M xDrive. Επίσης, όπως συνέβαινε και στην προηγούμενη έκδοση, μπορεί να επιλέξει οι κινητήριοι τροχοί να είναι μόνο οι πίσω, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα του Launch Control, σε συνδυασμό με την τετρακίνηση.

Η νέα M5 κινείται από το M Hybrid, το σύστημα πρόωσης που αποτελείται από τον V8 των 4.400 κυβικών της γερμανικής εταιρείας που αποδίδει 585 ίππους και 750 Nm ροπής, έναν ηλεκτροκινητήρα 197 ίππων και 250 Nm -η ροπή του μπορεί στιγμιαία να φτάσει και τα 450 Nm- και μια μπαταρία 18,6 kWh.

Η συνδυαστική απόδοση ανέρχεται σε 727 ίππους και 1.000 Nm, με αποτέλεσμα η M5 να μπορεί να φτάσει από στάση τα 100 χλμ./ώρα σε 3,5 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα, αν έχει επιλεγεί το προαιρετικό πακέτο M Driver’s, είναι 305 χλμ./ώρα, ενώ χωρίς αυτό περιορίζεται στα 250 χλμ./ώρα

Επίσης μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά ηλεκτρικά για έως και 69 χιλιόμετρα και η φόρτιση της μπαταρίας γίνει σε wallbox με 7,4 kW.

Η νέα BMW M5 που θα κάνει την πρώτη της εμφάνιση μπροστά σε κοινό στο Goodwood Festival of Speed, έχει ειδικά εξελιγμένη ανάρτηση από το τμήμα M της BMW, καθώς και τετραδιεύθυνση.

Η παραγωγή της θα ξεκινήσει τον Ιούλιο και οι πωλήσεις της τον Νοέμβριο.

https://www.cnn.gr