Καθαρίστηκαν τρεις παραλίες του Δήμου Αλμυρού από την «Αειφόρος Α.Ε»

Καθαρίστηκαν τρεις παραλίες του Δήμου Αλμυρού από την «Αειφόρος Α.Ε»

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, στις 5 Ιουνίου η Αειφόρος Α.Ε. υλοποίησε εθελοντική δράση καθαρισμού στις παραλίες Πλατάνου/Χοροστασίου, Ευξεινούπολης και Αλμυρού του Δήμου Αλμυρού, στις 17 και 20 Μαΐου, καθώς και στις 3 Ιουνίου 2024. Στη δράση συμμετείχαν 25 εργαζόμενοι της Εταιρίας και καθάρισαν πάνω από 3 χιλιόμετρα παραλιών. Συγκεντρώθηκαν συνολικά 13,8 τόνοι σκουπιδιών, τα οποία μεταφέρθηκαν στο εργοστάσιο της Αειφόρου, θέση Τσιγκέλι, για την κατάλληλη περαιτέρω διαχείρισή τους.

«Στην Αειφόρο θεωρούμε τα απόβλητα εναλλακτικές πρώτες ύλες. Αξιοποιούμε τα υλικά που έχουν φτάσει στο τέλος του κύκλου ζωής τους ως πόρους για την παραγωγή νέων προϊόντων. Με αυτό τον τρόπο συμβάλουμε στην εξοικονόμηση φυσικών πόρων, τη μείωση διάθεσης αποβλήτων στο ελάχιστο δυνατό επίπεδο, την εξοικονόμηση ενέργειας καθώς και σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

Ο καθαρισμός των παραλιών Πλατάνου/Χοροστασίου, Ευξεινούπολης και Αλμυρού εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων κοινωνικής ευθύνης της Αειφόρου και στοχεύει στη διατήρηση της φυσικής ομορφιάς των παραλιών του Δήμου μας και στην ευημερία των τοπικών κοινωνίων μας» τονίζεται σε ανακοίνωση της εταιρείας.

https://www.taxydromos.gr