Κατατέθηκε αγωγή κατά του Δήμου Αλμυρού για εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε το 2018

Κατατέθηκε αγωγή κατά του Δήμου Αλμυρού για εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε το 2018

Αποζημίωση ύψους 85.000 ευρώ ζητεί από τον Δήμο Αλμυρού εργάτρια καθαριότητας για ατύχημα που είχε κατά την ώρα άσκησης των καθηκόντων της.

Η εργαζόμενη τραυματίστηκε σοβαρά στις 18 Οκτωβρίου 2018, όταν κατά τη διάρκεια αποκομιδής απορριμμάτων στην Ευξεινούπολη έπεσε από το πίσω μέρος απορριμματοφόρου.

Η εργαζόμενη τραυματίστηκε στο κεφάλι, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου όπου νοσηλεύτηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για ένα μήνα.

Η περιπέτεια με την υγεία της συνεχίστηκε και μετά τη νοσηλεία της στο Αχιλλοπούλειο, καθώς απαιτήθηκε η νοσηλεία της σε κέντρο αποκατάστασης. Για το εργατικό ατύχημα είχε διαταχθεί ΕΔΕ από τη δημοτική αρχή Δημήτρη Εσερίδη.

Η εργαζόμενη στρέφεται κατά του Δήμου Αλμυρού και ζητεί να της επιδικασθεί το ποσό των 85.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη που υπέστη και την περιουσιακή ζημία.

Το θέμα απασχόλησε την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αλμυρού. Επειδή το νομικό – οικονομικό ενδιαφέρον για τον δήμο είναι μεγάλο και επειδή προβλέπεται από τον Κώδικα η νόμιμη κατ’ εξαίρεση εκπροσώπηση του δήμου σε τρίτο δικηγόρο λόγω των ειδικών γνώσεων και εμπειρίας που απαιτούνται για τον χειρισμό της υπόθεσης, η Οικονομική Επιτροπή όρισε ομόφωνα πληρεξούσιο δικηγόρο τον κ. Σπύρο Αναγνωστάκη για τη συμπαράσταση του νομικού συμβούλου του δήμου επί της εν λόγω αγωγής.

www.taxydromos.gr