Κιβωτός του Κόσμου: Δύο εισαγγελικές έρευνες στον Βόλο – Τι κατήγγειλε ανήλικος από τη δομή της Χίου

Κιβωτός του Κόσμου: Δύο εισαγγελικές έρευνες στον Βόλο – Τι κατήγγειλε ανήλικος από τη δομή της Χίου

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις

σχετικά με την Κιβωτό του Κόσμου με τις καταγγελίες ατόμων που είχαν φιλοξενηθεί στις δομές της ΜΚΟ να πληθαίνουν. Στον Βόλο είναι σε εξέλιξη δύο εισαγγελικές έρευνες σχετικά με την Κιβωτό του Κόσμου. Εκτός από την γνωστή καταγγελία του 19χρονου,  από την εισαγγελία γίνεται έρευνα για ξυλοδαρμό και κακοποίηση ανηλίκων σύμφωνα με την εφημερίδα Ταχυδρόμος. Αφορά ξυλοδαρμό κατά τριών παιδιών και είχε γίνει επώνυμα στον Βόλο.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα ο ξυλοδαρμός έγινε από πρόσωπο που ήρθε στον Βόλο από την Αθήνα.

Σύμφωνα εξάλλου με την Καθημερινή την Παρασκευή δόθηκε κατάθεση στην Ασφάλεια Αττικής από ανήλικο αγόρι, που φιλοξενείται σε δοµή της «Κιβωτού» στη Χίο, το οποίο κατήγγειλε ότι έγινε µάρτυρας σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικου συγκατοίκου του από το ίδιο µέλος της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης που κατονόμασε και ο 19χρονος. Σύμφωνα με όσα έχει πει ο 19χρονος πρόκειται για προβεβλημένο μέλος της ΜΚΟ.

Το περιστατικό στη Χίο συνέβη το 2021, µε τον ανήλικο αυτόπτη µάρτυρα, πάντως, να αρνείται να καταθέσει τότε στην ΕΛ.ΑΣ., καθώς ενδεχομένως να φοβόταν. Η δηµοσιοποίηση της υπόθεσης, ωστόσο, και η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων δηµιούργησε νέα δεδοµένα στην υπόθεση, µε τα στελέχη της αστυνοµίας και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να διατυπώνουν την εκτίµηση πως ο αριθµός των καταγγελιών για κακοποιητικές συµπεριφορές θα αυξηθεί το επόµενο διάστηµα.

Πατέρας Αντώνιος: «Είναι ανυπόστατα ψεύδη»
Να σημειωθεί ότι πατέρας Αντώνιος μίλησε το βράδυ της Παρασκευής (18.11.2022) στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ για τις σοβαρές καταγγελίες που αφορούν την “Κιβωτό του Κόσμου“, της οποίας είναι επικεφαλής.

“Είμαστε λυπημένοι και στενοχωρημένοι για το μεγάλο κύμα καταγγελιών. Έχουμε κάνει την έρευνα μας και όλα όσα καταγγέλλονται είναι ανυπόστατα ψεύδη. Είμαι θυμωμένος και αγανακτισμένος”, είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι δεν σκέφτεται κάποιο πρόσωπο της ΜΚΟ, το οποίο θα μπορούσε να αφορά η καταγγελία του 19χρονου.

πηγή newsit.gr