Κορωνοϊός : H συμβολή των στρατιωτικών νοσοκομείων στη μάχη κατά της Covid-19

Κορωνοϊός : H συμβολή των στρατιωτικών νοσοκομείων στη μάχη κατά της Covid-19

Από την έναρξη της πανδημίας COVID- 19 ΓΕΕΘΑ και Υπουργείο Άμυνας έχουν προχωρήσει σε σειρά δράσεων και παρεμβάσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα στρατιωτικά νοσοκομεία με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού στις ΕΔ και στην Πολιτεία

Σε επίπεδο Στρατιωτικών Νοσοκομείων δημιουργήθηκαν κλινικές νοσηλείας περιστατικών COVID και εξασφαλίστηκαν οι κατάλληλοι χώροι, υλικά και μέσα για την υψηλού επιπέδου παροχή υπηρεσιών υγείας στο προσωπικό των ΕΔ και των οικογενειών τους καθώς και στη διάθεση κλινών στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Την τρέχουσα χρονική περίοδο για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών περιστατικών COVID-19 διατίθενται στο Υπουργείο Υγείας 35 απλές κλίνες νοσηλείας και 18 κλίνες ΜΕΘ στα 401 ΓΣΝΑ, 424 ΓΣΝΕ, ΝΝΑ, 251 ΓΝΑ Στρατιωτικά Νοσοκομεία. Παράλληλα συνεχίζεται η διάθεση κλινών – ΜΕΘ για την κάλυψη γενικών περιστατικών του ΕΚΑΒ.

Επιπλέον στο πλαίσιο συνδρομής για την υγειονομική κρίση στη Θεσσαλονίκη:

Στο 424 ΓΣΝΕ διατίθενται 2 κλινικές των 28 κλινών κάθε μία για τη μεταφορά των περιστατικών των Αγγειοχειρουργικών- Νευροχειρουργικών-Χειρουργικών κλινικών (μη COVID) του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, προκειμένου οι αντίστοιχες κλινικές του ΑΧΕΠΑ να διατεθούν για ασθενείς με λοίμωξη από κοροναϊό.

Διατίθεται ασθενοφόρο του 424 ΓΣΝΕ για την υποστήριξη του ΕΚΑΒ στη μεταφορά μη COVID περιστατικών (όπως αιμοκαθερόμενοι ασθενείς).

Σε εξέλιξη είναι η ανάπτυξη της 300 Κινητής Υγειονομικής Μονάδας Εκτάκτων Αναγκών στον προαύλιο χώρο του 424 ΓΣΝΕ.

Επιπρόσθετα τηρείται άμεση ετοιμότητα στην παροχή συνδρομής σε θέματα διάθεσης εξειδικευμένου προσωπικού, μέσων μεταφοράς, χώρων νοσηλείας και απαιτούμενων υλικών στην Πολιτεία από την αρχή της πανδημίας ως και σήμερα με τις ακόλουθες ενέργειες:

Διάθεση στελεχών Υγειονομικού που ανέρχονται έως τώρα στα διακόσια τριάντα δύο (232) άτομα στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στον ΕΟΔΥ, στα Εργαστήρια Αναφοράς Κορωνοϊού Αθήνας και Θεσσαλονίκης, στην Περιφέρεια Ανατολικής και Δυτικής Μακεδονίας, στην Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεως Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς, στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, στο Κέντρο Υγείας Εχίνου καθώς και στις πύλες εισόδου της χώρας.

Επίσης συνεχίζεται η παρασκευή και διάθεση αντισηπτικών διαλυμάτων, για την κάλυψη αναγκών του Υπουργείου Υγείας (και των ΕΔ).

https://www.tovima.gr