ΛΑΣ Αλμυρού: Στο ίδιο έργο θεατές…

ΛΑΣ Αλμυρού: Στο ίδιο έργο θεατές…

πό τη ΛΑΣ Αλμυρού ανακοινώνεται ότι:
Μετά τον Ιανό και τις καταστροφικές συνέπειες για την ευρύτερη περιοχή

του Δήμου μας, οι δημότες υφίστανται για μια ακόμη φορά, την αναλγησία του «επιτελικού» κράτους, της λαλίστατης περιφέρειας και την ανεπάρκειας του Δήμου, που όχι μόνο δεν επούλωσαν τις πληγές του Ιανού, όπως η κατάρρευση της ανακαινισμένης γέφυρας του Ξηριά, η ασφάλεια του 5ου Δημοτικού αλλά δεν έδωσαν προτεραιότητα σε έργα υποδομής, στην πλημμυρισμένη Αμαλιάπολη, τη Σούρπη που ξαναπνίγηκε μετά από 13 χρόνια.
Τεράστια προβλήματα υπάρχουν σε αγροτικές αποθήκες, καλλιέργειες και ποιμνιοστάσια. Γέφυρες που συνδέουν οικισμούς έχουν καταρρεύσει ή έχουν υπερχειλίσει, κεντρικοί δρόμοι έγιναν ποτάμια, μηνύματα στέλνονται για εκκένωση οικισμού στην πόλη του Αλμυρού χωρίς να υπάρχει σχέδιο εκκένωσης με αποτέλεσμα να αφήνονται στην τύχη τους ηλικιωμένοι και συμπολίτες μας με προβλήματα μετακίνησης. Τα καιρικά φαινόμενα μπορεί να πολλαπλασιάζονται, όμως κυβέρνηση και Τοπική Διοίκηση (Περιφέρεια και Δήμος) αντί να έχουν σχεδιασμό για έργα πρόληψης και προετοιμασίας ώστε να μειώνονται οι επιπτώσεις, να προστατεύεται η ζωή του λαού, μιλούν για «ακραία καιρικά φαινόμενα» προκειμένου να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Είναι προφανές ότι οι υποδομές που έγιναν τον προηγούμενο αιώνα, δεν μπορούν να καλύψουν τις σύγχρονες ανάγκες των κατοίκων του Δήμου.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Αλμυρού κάθε φορά επεσήμαινε την αναγκαιότητα τόσο των αντιπλημμυρικών έργων όσο και της αντιπυρικής προστασίας για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού του Αλμυρού. Δυστυχώς, άλλες είναι οι προτεραιότητες των αρμοδίων. Η λογική του κόστους οφέλους είναι η λογική που οδηγεί σε αυτά τα φαινόμενα Το σύνθημα « τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» κάθε μέρα φαίνεται όλο και εντονότερα. Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων.