Μάικλ Τζάκσον: Πέθανε με χρέος πάνω από 500 εκατ. δολάρια - Τι αποκαλύπτουν νέα δικαστικά έγγραφα

Μάικλ Τζάκσον: Πέθανε με χρέος πάνω από 500 εκατ. δολάρια - Τι αποκαλύπτουν νέα δικαστικά έγγραφα

Πλέον, απαιτείται να χρησιμοποιηθούν χρήματα από την περιουσία του για την αποζημίωση δικηγόρων

Ο Μάικλ Τζάκσον είχε χρέος άνω των 500 εκατομμυρίων δολαρίων όταν πέθανε, το 2009 σύμφωνα με δικαστική κατάθεση, που επικαλείται το NBC News.

Το μεγάλο οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο βρέθηκε ο «βασιλιάς της ποπ», περιγράφεται σε αίτηση που κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της κομητείας του Λος Άντζελες.

«Κατά την περίοδο του θανάτου του Μάικλ Τζάκσον, τα σημαντικότερα περιουσιακά στοιχεία του υπόκεινταν σε χρέη και αιτήματα πιστωτών ύψους άνω των 500 εκατομμυρίων δολαρίων, με ορισμένα από τα χρέη να συσσωρεύουν τόκους με εξαιρετικά υψηλά επιτόκια και ορισμένα χρέη να βρίσκονται σε αθέτηση» αναφέρεται στην αίτηση.

Πριν πεθάνει στις 25 Ιουνίου 2009, ο Τζάκσον ετοιμαζόταν να ξεκινήσει μια περιοδεία με τίτλο This Is It. Η περιοδεία είχε προγραμματιστεί με τη συμφωνία μιας δέσμευσης 50 συναυλιών στην O2 Arena του Λονδίνου.

Πέθανε λίγο πριν την παραμονή της περιοδείας, γεγονός που άφησε την περιουσία του οικονομικά δέσμια για 40 εκατομμύρια δολάρια στον διοργανωτή.

Πλέον, απαιτείται να χρησιμοποιηθούν χρήματα από την περιουσία του Τζάκσον για την αποζημίωση των δικηγόρων και όσων διαχειρίζονται τις απαραίτητες νομικές κινήσεις, καθώς και για λοιπά έξοδα.

Την ίδια ώρα, επισημαίνεται, πως ο Τζάκσον είχε δεχτεί αγωγές σε διάφορες πολιτείες και χώρες μέχρι και λίγο πριν πεθάνει, λόγω των χρεών.

Πέθανε στην έπαυλή του στο Λος Άντζελες σε ηλικία 50 ετών από οξεία δηλητηρίαση. Ο γιατρός του κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας το 2011 για την παροχή του φαρμάκου.

Η λαμπρή καριέρα του Τζάκσον περιελάμβανε 13 βραβεία Grammy, δύο αξιώσεις στο Rock 'n' Roll Hall of Fame και πωλήσεις αξίας άνω των 400 εκατομμυρίων δίσκων.

https://www.protothema.gr