Μαγνησία: Έναρξη με 323 αναπληρωτές σε νηπιαγωγεία – δημοτικά

Μαγνησία: Έναρξη με 323 αναπληρωτές σε νηπιαγωγεία – δημοτικά

Αυξημένοι κατά 40% σε σχέση με πέρυσι είναι φέτος οι αναπληρωτές δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων που προσλήφθηκαν στη Μαγνησία και οι οποίοι σε απόλυτους αριθμούς αγγίζουν τους 323.
Στο παραπέντε της έναρξης της σχολικής χρονιάς φαίνεται πως το γνωστό πρόβλημα των προηγούμενων χρόνων, δηλαδή της ύπαρξης κενών σε εκπαιδευτικούς, μάλλον δεν θα απασχολήσει ιδιαίτερα φέτος τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.
Και γι’ αυτό φρόντισε το υπουργείο Παιδείας με τον αριθμό αναπληρωτών εκπαιδευτικών που προσέλαβε στην πρώτη φάση φέτος, που πανελλαδικά ξεπέρασαν τους 30.000. Και αναφερόμαστε στην πρώτη φάση, καθώς μέσα στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες φάσεις προσλήψεων. Είναι χαρακτηριστικό πως προσλήψεις αναπληρωτών γίνονται μέχρι και τις αρχές της άνοιξης.
Ενδεικτικά φέτος στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά της Μαγνησίας προσλήφθηκαν στην πρώτη φάση 323 αναπληρωτές νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και καθηγητές ειδικοτήτων, όταν πέρυσι αντίστοιχα στην πρώτη φάση είχαν προσληφθεί 200 περίπου εκπαιδευτικοί, δηλαδή μια αύξηση κοντά στο 40%. Στους 323 αναπληρωτές θα πρέπει να προστεθούν και οι 62 εκπαιδευτικοί που προσλήφθηκαν ως μόνιμοι, όταν πέρυσι δεν ξεπέρασαν τους 20.
«Είναι η πρώτη φορά που αρχίζουν τα σχολεία και έχουν γίνει τόσο πολλές προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών, με αποτέλεσμα να καλύπτουμε σχεδόν όλα τα κενά μας. Οι οιωνοί για την έναρξη των μαθημάτων είναι πολύ καλοί, καθώς δεν έχουμε ιδιαίτερες ανάγκες σε εκπαιδευτικούς. Μάλιστα για τους πολύ λίγους αναπληρωτές που δεν δέχτηκαν τη θέση ή έλαβαν κάποια άδεια, όπως κύησης, θα υποβάλουμε νέο αίτημα στο υπουργείο Παιδείας για προσλήψεις» τόνισε ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιώργος Πολύζος.
Ο ίδιος συμπλήρωσε πως «πέρυσι προσλήφθηκαν συνολικά στα σχολεία της Μαγνησίας 400 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, όταν μόλις τώρα έχουμε 323 και η σχολική χρονιά ακόμη δεν ξεκίνησε. Επίσης στους περυσινούς 400 αναπληρωτές αρκετοί είχαν τρίμηνη σύμβαση για να καλύψουν εκπαιδευτικούς που απουσίαζαν λόγω κορωνοϊού. Φέτος στους 323 προσληφθέντες δεν έχουμε τριμηνίτες».
Η πληθώρα των αναπληρωτών «λύνει τα χέρια» των διευθυντών σχολείων που έχουν το διδακτικό δυναμικό για να διαμορφώσουν το σχολικό πρόγραμμα όπως πρέπει, βάσει του ωρολόγιου προγράμματος του υπουργείου Παιδείας.

www.e-thessalia.gr