Μαγνησία: Εξαπάτησε επιχειρηματία και του πήρε 24.850 ευρώ

Μαγνησία: Εξαπάτησε επιχειρηματία και του πήρε 24.850 ευρώ

Ένας Νιγηριανός κάτοικος Λονδίνου που καταδικάστηκε ερήμην

Φυλάκιση 3 ετών χωρίς αναστολή περίμενε έναν Νιγηριανό κάτοικο Λονδίνου, που εξαπάτησε επιχειρηματία κτηνοτροφικής μονάδας της Μαγνησίας και του πήρε με τη μέθοδο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ποσό 24.850 €.
Ο αλλοδαπός καταδικάστηκε ερήμην από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, ενώ ο εισαγγελέας πρόκειται να καταδικαστεί σε φυλάκιση 5 ετών. Το κατηγορητήριο αναφέρει ότι η απάτη έγινε 31 Οκτωβρίου 2016, όταν η εταιρία του επιχειρηματία είχε συμφωνήσει να εξαγοράσει παγολεκάνες γάλακτος από εταιρία με έδρα τη Γερμανία, έναντι 24.850 €.
Ο αλλοδαπός, που είναι αγνώστων λοιπών στοιχείων, χάκαρε την επικοινωνία του Έλληνα με τη γερμανική εταιρία, που γινόταν μέσω e mail, εμφανίστηκε ως υπάλληλος της γερμανικής εταιρίας και χρησιμοποίησε ψευδή διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου – με κατάληξη co αντί de – πείθοντας τον Έλληνα να του καταθέσει το χρηματικό ποσό που τελικά κατέληξε σε δικό του λογαριασμό χωρίς να δει παγολεκάνες, παρόλο που είχε πληρώσει τα χρήματα.
Ο δράστης ταυτοποιήθηκε από τις αστυνομικές αρχές της Βρετανίας και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και καταδικάστηκε.
Ο Έλληνας επιχειρηματίας που εξαπατήθηκε βρέθηκε στο Δικαστήριο και κατέθεσε ότι έκανε μήνυση για να αποφευχθούν στον μέλλον παρόμοιες πράξεις.

magnesianews.gr