Μαγνησία: Πάνω από 100 τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

Μαγνησία: Πάνω από 100 τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

Συναγερμός στον ΕΟΔΥ λόγω της έκρηξης κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας στη Μαγνησία

Συναγερμός σήμανε στη Μαγνησία και συγκεκριμένα στον Δήμο Ρήγα Φεραίου, καθώς πάνω από 100 άτομα έχουν διαγνωστεί με γαστρεντερίτιδα, με πιθανότερη εξήγηση να αποτελεί το νερό της περιοχής.

Συγκεκριμένα, σε Ριζόμυλο και Στεφανοβικείο, οι κάτοικοι κατέληξαν μαζικά στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου και στο νοσοκομείο Βόλου, όλοι τους με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας, εξαιτίας, όπως όλα δείχνουν, του νερού.

Σημειώνεται ότι η κατάσταση κρίνεται ιδιαιτέρως σοβαρή, καθώς ένας ηλικιωμένος βρίσκεται σε ΜΕΘ,  ενώ την ίδια ώρα, 9 παιδιά παραμένουν νοσηλευόμενα με τα συμπτώματα της γαστρεντερίτιδας.

Ξεκίνησαν έρευνες
Μετά από τις αναφορές που υπήρξηαν για συρροή κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας, οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Διεύθυνσης Υγείας, με εντολή της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας ξεκίνησαν τις έρευνες.

Από το Σάββατο 1/6 σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των αρμόδιων υπηρεσιών της Διεύθυνσης Υγιεινής από την Περιφέρεια Μαγνησίας αλλά και του ΕΟΔΥ απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση το νερού ακόμη και για παρασκευή φαγητού.

Τι έδειξαν οι πρώτες εργαστηριακές εξετάσεις
Όπως μετέδωσε η εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα MEGA» έχουν ήδη γίνει κάποιες πρώτες εργαστηριακές εξετάσεις που δείχνουν ότι τα συμπτώματα της γαστρεντερίτιδας συνδέονται με το νερό, ενώ από τις εργαστηριακές εξετάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί βρέθηκε και ένα δείγμα με σαλμονέλα.

Μάλιστα, σήμερα, Δευτέρα 3/6 αναμένεται να μεταβεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην περιοχή προκειμένου να κάνει περισσότερους ελέγχους.

πηγή in.gr