Μαγνησία: Προσπάθησε να «αγοράσει» αγκαλιά και φιλιά από δύο 14χρονα κορίτσια

Μαγνησία: Προσπάθησε να «αγοράσει» αγκαλιά και φιλιά από δύο 14χρονα κορίτσια

Στο αυτόφωρο οδηγήθηκε χθες ένας 64χρονος στον Βόλο,

κατηγορούμενος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας κατά συρροή, καθώς το βράδυ της Δευτέρας 11/9 επιχείρησε να εξαγοράσει δύο ανήλικα κορίτσια, μια ημεδαπή και μια αλλοδαπή, να τον αγκαλιάσουν. Το περιστατικό παρενόχλησης συνέβη σε παραλιμάνιαπεριοχή νησιού των Σποράδων, όπου είχε μεταβεί για 3 μέρες ο 64χρονος για επαγγελματικούς σκοπούς, καθώς είναι μόνιμος κάτοικος Βόλου και εργάζεται ως οικοδόμος.

Γύρω στις 11 το βράδυ, οι δύο 14χρονες, οι οποίες είναι φίλες και μένουν μόνιμα με τις οικογένειες τους στο νησί, περνούσαν από το σημείο και ο κατηγορούμενος τους πρότεινε να του δώσουν μια αγκαλιά με αντάλλαγμα το ποσό των 50 ευρώ, δειχνοντάς τους το περιοχόμενο του πορτοφολιού του όπου διαφαινόταν άγνωστο ποσό χαρτονομισμάτων.

Τα κορίτσια γέλασαν και αρνήθηκαν, με τον 64χρονο να «ανεβάζει» την τιμή στα 100, ενώ σύμφωνα με τις καταθέσεις τους, έφτασε μέχρι και το ποσό των 600 ευρώ, προκειμένω να τις πείσει να τον αγκαλιάσουν, χωρίς να το καταφέρει.

Στο διάστημα αυτό, οι δύο ανήλικες δήλωσαν ότι ο κατηγορούμενος, προσπαθώντας να τις ακουμπήσει, τις έπιασε στο γόνατο, ενώ όταν κατάλαβε πως δεν θα λάμβανε την «αγκαλιά» που ζητούσε, είπε στα παιδιά να φιληθούν μεταξύ τους, με τις 14χρονες να αποφασίζουν να ανταλλάξουν φιλί στο μάγουλο προκειμένω να μπορέσουν να απομακρυνθούν.

Το περιστατικό έγινε γνωστό καθώς ένα από τα κορίτσια αποφάσισε να βιντεοσκοπήσει το συμβάν, με τον πατέρα της να βρίσκει το αρχείο στο κινητό της τηλέφωνο. Όπως κατέθεσε χθες ενώπιων του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου η 14χρονη, η ίδια τράβηξε το βίντεο γιατί τρόμαξε από το περιστατικό, ενώ δεν είχε μιλήσει νωρίτερα στους γονείς της για όσα συνέβησαν καθώς φοβόταν πως δεν θα της επέτρεπαν να βγαίνει πια έξω.

Τα λεγόμενά της επιβεβαίωσε ο πατέρας της στην δική του κατάθεση, ενώ δήλωσε πως ο ίδιος δεν γνωρίζει τον 64χρονο, τον οποίο βλέπει πρώτη φορά στην δικαστική αίθουσα, αλλά ντρέπεται για λογαριασμό του.

Ο ίδιος ο κατηγορούμενος στην απολογία του, δήλωσε πως «έκανε χαζομάρα» και έχει μετανιώσει, ενώ ζήτησε συγγνώμη, λέγοντας πως όσα συνέβησαν ήταν απλώς «ένα αστείο» που συνέχισε όταν είδε πως τα κορίτσια γέλασαν, ενώ ισχυρίστηκε πως ήταν μεθυσμένος γιατί είχε πιει τρεις μπύρες το μεσημέρι της ίδιας μέρας, με τον Πρόεδρο του δικαστηρίου να τον επιπλήττειλέγοντας «Δεν βλέπουμε κανένα αστείο, η πράξη σας είναι πολύ σοβαρή».

Νωρίτερα, μάρτυρας υπεράσπισης παρουσιάστηκε ησύζυγος του κατηγορούμενου, η οποία δήλωσε πως ο 64χρονος δεν είχε δώσει ποτέ δικαίωμα ως τώρα, είναι πατέρας 2 παιδιών και έχει 3 εγγόνια, εργάζεται και βοηθά την οικογένειά του.

Ο Εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του κατηγορούμενου,τονίζοντας πως δεν μπορεί να υπάρξει τέτοιου είδους αστείο μεταξύ ενός παππού και παιδιών στην προεφηβεία και εφηβεία, ενώ υπογράμμισε ότι ο 64χρονος θα μπορούσε να είναι κατηγορούμενος για κακούργημα αν τα πράγματα είχαν εξελιχθεί διαφορετικά.

Το δικαστήριο έκρινε τον τελευταίο ένοχο όπως κατηγορείται και τον καταδίκασε σε συνολική ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή ενώ διέταξε μερική έκτιση της ποινής του μέρους 30 ημερών.

Πάραυτα, λόγω του λευκού ποινικού του μητρώου, του δόθηκε δικαίωμα έφεσης με αναστέλλουσα δύναμη, το οποίο και άσκησε για να αποφύγει την φυλακή. Αναμένεται επανεκδίκαση της υπόθεσης στο Εφετείο, όπου ο 64χρονος πιθανότατα θα κληθεί να εκτίσει τις 30 αυτές μέρες φυλάκισης.

www.thenewspaper.gr