Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Αγ. Σεραφείμ στην Ανάβρα (φωτογραφίες)

Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Αγ. Σεραφείμ στην Ανάβρα  (φωτογραφίες)

Η Ανάβρα τιμά τη μνήμη του Αγίου εις ανάμνησιν του μεγάλου θαύματος,

το οποίο επιτέλεσε ο Άγιος Σεραφείμ Επίσκοπος Φαναρίου και Νεοχωρίου στο χωριό το έτος 1816, σώζοντας τους κατοίκους από την θανατηφόρο επιδημία της πανώλης.
Η φοβερά επιδημία της πανώλης, για ένα ολόκληρο χρόνο σκόρπισε τον θάνατο στην περιοχή και έτσι οι κάτοικοι με πολλή προσευχή αποφάσισαν και μετέφεραν από την Ιερά Μονή Κορώνης Καρδίτσης την Τιμία Κάρα του Αγίου Ιερομάρτυρος Σεραφείμ, Επισκόπου Φαναρίου και Νεοχωρίου.
Η παρουσία του Αγίου στο χωριό και η δυνατή προσευχή των ευσεβών κατοίκων, σήμανε και το τέλος της φοβεράς αυτής και θανατηφόρου επιδημίας.
Οι Αναβριώτες κάθε χρόνο αυτή την ημέρα τιμούν τον Άγιο Σεραφείμ και τον ευχαριστούν για την διάσωση της περιοχής

Με λαμπρότητα τελέσθηκε  πανηγυρικός εσπερινός και αρτοκλασία το απόγευμα της Τρίτης  28 Μαΐου 2024 στη μνήμη του Αγίου Σεραφείμ που βρίσκεται στη πηγή της Ανάβρας Αλμυρού.

Κάτοικοι του χωριού οι οποίοι διατηρούν άλογα στη κατοχή τους, παρέλαβαν την Κάρα από τους πατέρες της Ιεράς Μονής Κορώνης και την μετέφεραν στην είσοδο του χωριού όπου πλήθος πιστών υποδέχθηκε την Ιερά Κάρα του Αγίου Σεραφείμ Ιερομάρτυρος Επισκόπου Νεροχωρίου και Φαναρίου και ακολούθησε πομπή αυτής μέχρι το ομώνυμο εξωκλήσι.

Ακολούθησε λιτάνευση της Ιεράς Κάρας του Αγίου σε δρόμους του χωριού και πέριξ του κεντρικού Ναού του Αγίου Δημητρίου.

Σήμερα το πρωί της Τετάρτης τελέσθηκε Όρθρος και  Θεία Λειτουργία μετ'  αρτοκλασίας.

ΦΩΤΟ: Stelios Kntls (facebook)