Μητροπολίτης Ιγνάτιος: Κάντε το εμβόλο είναι «δώρο Θεού» - Κανένας δεν μπορεί να διχάζει

Μητροπολίτης Ιγνάτιος: Κάντε το εμβόλο είναι «δώρο Θεού» - Κανένας δεν μπορεί να διχάζει

Δημόσια έκκληση πρός όλους όσους δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί απήυθυνε

εκ νέου ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος.Ο Σεβασμιώτατος απο την πρώτη στιγμή τάχθηκε υπέρ του εμβολιασμού χαρακτηρίζοντας «δώρο Θεού το εμβόλιο».
Με την πανδημία στην πρώτη γραμμή της δημοσιότητας και τη διαδικασία του εμβολιασμού σε εξέλιξη, επανέλαβε ότι «η Εκκλησία στηρίζει απολύτως την προσπάθεια εμβολιασμού του κόσμου και οι ιθύνοντες και ο Αρχιεπίσκοπος και οι ιερείς».Με αφορμή τις αντικρουόμενες απόψεις, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος επεσήμανε ότι «η Εκκλησία από την πρώτη στιγμή έχει πει, ότι το εμβόλιο είναι επίτευγμα της επιστήμης.Εχει σώσει ανθρώπους σε όλες τις εποχές, από τότε που εφαρμόστηκαν τα εμβόλια. Κατά συνέπεια, πρέπει να ακολουθήσουμε αυτή την συμβολή της επιστήμης, στο να αντιμετωπίσουμε την πανδημία και με το εμβόλιο».

Παρακολουθώντας την εξέλιξη της πανδημίας και την πορεία των κρουσμάτων, ανέφερε ότι «προσευχόμαστε ο Θεός να δίνει δύναμη στους ιατρούς, στους νοσηλευτές και ει δυνατόν και στην περιοχή μας να έχουμε τα λιγότερα κρούσματα και κυρίως να μην εισέλθουμε σε μια νέα κατάσταση που θα μας δυσκολέψει περισσότερο.