Μικρές γιορτές ανά τμήμα μετά την ακύρωση των παρελάσεων

Μικρές γιορτές ανά τμήμα μετά την ακύρωση των παρελάσεων

Τέτοια εποχή προηγούμενες χρονιές στα σχολεία υπήρχε οργασμός προβών

για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Οι σύλλογοι διδασκόντων αναδείκνυαν τους σημαιοφόρους και παραστάτες με βάση τις βαθμολογικές τους επιδόσεις που θα εκπροσωπούσαν το σχολείο τους στην παρέλαση στην παραλία του Βόλου, ενώ σε κάθε σχολικό προαύλιο ακουγόταν το ρυθμικό σφύριγμα του εκπαιδευτικού φυσικής αγωγής που έδινε το βήμα στους μαθητές.

Οι ελληνικές σημαίες έβγαιναν από τις αποθήκες για να παραδοθούν στους σημαιοφόρους, ενώ τα σχολεία επέλεγαν το στυλ της στολής που θα αγοράσουν προκειμένου να παρουσιάσουν ενιαία εικόνα προ των επισήμων.

Φέτος, η προετοιμασία για τον εορτασμό της εθνικής επετείου έχει «παγώσει» ή μάλλον καλύτερα δεν έχει καν ξεκινήσει… Όπως και κατά την έναρξη της πανδημίας οπότε και η παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου δεν έγινε, έτσι και τώρα, κατά το δεύτερο κύμα, η παρέλαση για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, δεν θα πραγματοποιηθεί με απόφαση της Κυβέρνησης και προκειμένου να μην δημιουργηθούν εστίες υπερμετάδοσης του κορονοϊού.

Η συγκεκριμένη απόφαση βρίσκει τα σχολικά προαύλια… βουβά, καθώς οι προετοιμασίες δεν ξεκίνησαν καν ενώ ιδίως σε επίπεδο δευτεροβάθμιας αναζητείται ο βηματισμός στη λειτουργία των σχολείων μετά το μαζικό κύμα των καταλήψεων που ξέσπασε με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Σύμφωνα με τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γιώργο Πολύζο και βάσει του ΦΕΚ που έχουν στη διάθεσή τους οι διευθύνσεις εκπαίδευσης, στα σχολεία δεν θα γίνουν ούτε κεντρικές γιορτές προκειμένου να μην προκληθεί συνωστισμός μεγάλου αριθμού μαθητών στις αίθουσες εκδηλώσεων.

«Τα σχολεία μας θα περιοριστούν σε μικρές γιορτές ανά τμήμα που θα γίνουν την παραμονή της Εθνικής Επετείου», σημείωσε ο κ. Πολύζος. Μαθητές μέσα από τα ίδια τα τμήματα θα αναλάβουν να αποτυπώσουν τα ιστορικά γεγονότα της περιόδου μέσα από διηγήσεις, ποιήματα και τραγούδια και να στείλουν τα δικά τους μηνύματα νίκης και ελευθερίας έναντι της σύγχρονης απειλής που συνιστά σε υγειονομικό επίπεδο ο νέος κορονοϊός.

www.taxydromos.gr
ΕΛ. ΧΑΝΟΥ