Οι αστυνομικοί της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Μαγνησίας συνέλαβαν τον οδηγό που έσπασε τις μπάρες τεσσάρων διοδίων

Οι αστυνομικοί της  Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Μαγνησίας συνέλαβαν τον οδηγό που έσπασε τις μπάρες τεσσάρων διοδίων

Βγαλμένη από χολιγουντιανή ταινία ήταν η καταδίωξη ενός ΙΧ επιβατικού αυτοκινήτου με παράτυπους μετανάστες από την Αστυνομία στην εθνική οδό ξημερώματα Πέμπτης, από το ύψος των διοδίων του Αιγινίου Πιερίας μέχρι τη Βιομηχανική Περιοχή της Λαμίας, όπου τελικά ακινητοποιήθηκε το ΙΧ και συνελήφθη ο οδηγός του, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Μαγνησίας.
Μάλιστα το λευκό ΙΧ, μάρκας «Ford Focus», που οδηγούσε ένας 30χρονος Σύριος χωρίς δίπλωμα (!), έσπασε τις μπάρες τεσσάρων σταθμών διοδίων στην ΠΑΘΕ, πριν στρίψει στην παλαιά εθνική οδό στη ΒΙΠΕ Λαμίας, με σπασμένο το παρμπρίζ και σκασμένο το δεξιό λάστιχο του τροχού του. Η καταδίωξη των αστυνομικών ξεκίνησε γύρω στις 11.30 τη νύχτα της Τετάρτης από τα διόδια Αιγινίου Πιερίας, όταν αστυνομικοί του Τμήματος Αυτοκινητοδρόμων του έκαναν σινιάλο να σταματήσει για έλεγχο. Στο ΙΧ μαζί με τον 30χρονο επέβαιναν άλλα πέντε άτομα, όλοι παράτυποι μετανάστες, Αιγύπτιοι, μεταξύ των οποίων και ο 15χρονος γιος του ενός εκ των αλλοδαπών. Το ΙΧ ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα, 180 χιλιομέτρων την ώρα, σύμφωνα με έγκυρες πηγές και τα περιπολικά άρχισαν να το καταδιώκουν, με τον κίνδυνο φυσικά να εκτραπεί την πορείας του και να ανατραπεί. Το ΙΧ έσπασε τις μπάρες στα διόδια Σκοτίνας, επίσης τις μπάρες στα διόδια Ευαγγελισμού, καθώς και τις μπάρες στα διόδια Μοσχοχωρίου, με περιπολικά της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Λάρισας και της ΟΠΚΕ να συμμετέχουν, μαζί με αυτά της Πιερίας στην καταδίωξη. Προηγουμένως, στο ύψος του Μακρύγιαλου Πιερίας, από το ΙΧ αποβιβάστηκαν οι τέσσερις Αιγύπτιοι και ο 30χρονος Σύριος συνέχισε την ξέφρενη πορεία του προς Λαμία με τον 15χρονο συνεπιβάτη του… Στο ύψος της Μαγνησίας στην καταδίωξη προστέθηκαν και περιπολικά της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Μαγνησίας και συνολικά δέκα περιπολικά φέρεται να ακολουθούσαν το ΙΧ με τους παράτυπους μετανάστες. Οι αστυνομικοί ενημέρωσαν τους υπεύθυνους στα διόδια Πελασγίας, που άνοιξαν τις μπάρες, για να μην τις σπάσει το «τρελό» ΙΧ, ωστόσο, ήδη είχε σπάσει το παρμπρίζ του οχήματος. Στα διόδια Μαυρομαντήλας, πριν τη Λαμία, το ΙΧ έσπασε πάλι την μπάρα, ωστόσο βρήκε με το δεξιό μπροστινό του μέρος στο κράσπεδο, με συνέπεια να καταστραφεί το δεξιό του λάστιχο και ν’ αρχίσει να βγάζει καπνούς. Η ώρα είχε πάει ήδη 1 μετά τα μεσάνυχτα. Ο 30χρονος Σύριος, τον οποίο οι Αιγύπτιοι φέρεται να αποκαλούσαν «μαφία», έστριψε δεξιά στην Αγ. Μαρίνα, στη ΒΙΠΕ Λαμίας, όπου σταμάτησε την πορεία του και κατέβηκε από το όχημα. Άρχισε να κινείται πεζός και οι αστυνομικοί της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Μαγνησίας που τον ακολουθούσαν και έφθασαν πρώτοι στο σημείο, τον συνέλαβαν.

Ο Σύριος οδηγός φέρεται να είναι διακινητής παράτυπων μεταναστών
Ο Σύριος οδηγός που φέρεται να είναι διακινητής παράτυπων μεταναστών συνελήφθη και παρελήφθη από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ Πιερίας στον κόμβο του Αλμυρού, για να οδηγηθεί στην Κατερίνη, όπου διαπιστώθηκε ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό και κρατείται σε ειδικό θάλαμο φρούρησης στο Νοσοκομείο. Βαρύνεται με τον μισό ποινικό κώδικα, καθώς αντιμετωπίζει κατηγορίες για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών σε βαθμό κακουργήματος, επικίνδυνη οδήγηση, παραβάσεις του ΚΟΚ, πλαστογραφία, φθορά ξένης ιδιοκτησίας κ.αλ. Μαζί του συνελήφθη και ο 15χρονος ανήλικος. Επίσης από την ΟΠΚΕ Πιερίας συνελήφθησαν και οι τέσσερις παράτυποι μετανάστες που είχαν αποβιβαστεί στον Μακρύγιαλο. Παρ’ ολίγον ο 30χρονος Σύριος να προκαλέσει τροχαίο δυστύχημα, καθώς στο ύψος των Ραχών Φθιώτιδας, έπεσε με σφροδρότητα στο πίσω μέρος προπορευόμενου ΙΧ, στο σημείο της ΠΑΘΕ όπου εκτελούνται έργα και ο δρόμος έχει στενέψει, καθώς η κυκλοφορία διεξάγεται στο ένα ρεύμα. Ευτυχώς από την πρόσκρουση με το προπορευόμενο ΙΧ, στο οποίο επέβαινε ένα ζευγάρι, σημειώθηκαν μόνον υλικές ζημιές.

Τάπητες με καρφιά

Η είδηση, ωστόσο, που βγήκε από το συγκεκριμένο περιστατικό, είναι ότι στη διάθεση της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων υπάρχουν τάπητες με καρφιά για την ακινητοποίηση οχημάτων που τρέχουν με μεγάλη ταχύτητα και είναι επικίνδυνα, ωστόσο, δεν υφίσταται το νομικό πλαίσιο χρήσης των εν λόγω καρφιών… Τα καρφιά αυτά έχουν τη δυνατότητα να τρυπούν τα λάστιχα των καταδιωκόμενων οχημάτων, ξεφουσκώνοντάς τα σε 15 δευτερόλεπτα, σταδιακά δηλαδή και χωρίς να κινδυνεύσουν οι επιβαίνοντες σε αυτά. Η Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων έχει αντιμετωπίσει τελευταία πολλά ανάλογα περιστατικά με επικίνδυνα κινούμενα στην εθνική οδό οχήματα.

www.e-thessalia.gr