Ουκρανία: Στις φλόγες το «Κάστρο του Χάρι Πότερ» στην Οδησσό μετά το ρωσικό χτύπημα

Ουκρανία: Στις φλόγες το «Κάστρο του Χάρι Πότερ» στην Οδησσό μετά το ρωσικό χτύπημα

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν, πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν, ενώ οι ζημιές στο κάστρο είναι τεράστιες

Το επιβλητικό κάστρο της Οδησσού, γνωστό ως «Κάστρο του Χάρι Πότερ», τυλίχθηκε στις φλόγες μετά το πυραυλικό χτύπημα που εξαπέλυσε η Ρωσία. Είναι επίσης η κατοικία του πρώην βουλευτή Σερχίι Κιβάλοφ, ο οποίος αναφέρονται μεταξύ των τραυματιών από την επίθεση.

Ανάμεσα στους τραυματίες από τη ρωσική επίθεση είναι δύο παιδιά και μία έγκυος

Το κάστρο – κτίριο γοτθικού ρυθμού και ένα από τα αξιοθέατα της πόλης – υπέστη τεράστιες ζημιές, ενώ από την επίθεση έχασαν τη ζωή τους πέντε άνθρωποι και 32 τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων και ένα τετράχρονο παιδί.

«Εξετάζουμε τον τύπο του πυραύλου. Οι ειδικοί προχώρησαν στην απαραίτητη αξιολόγηση για αυτό τον σκοπό. Όλες οι υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της Κρατικής Υπηρεσίας Έκτακτης Ανάγκης, εργάζονται επί του παρόντος για την εξάλειψη των συνεπειών της πυραυλικής επίθεσης. Ακόμη ένα έγκλημα πολέμου» δήλωσε ο Ντμίτρο Πλεντετσούκ, εκπρόσωπος Νότιων Δυνάμεων Ουκρανίας.

Ο περιφερειακός κυβερνήτης Oleh Kiper δήλωσε ότι ανάμεσα στους τραυματίες είναι δύο παιδιά και μια έγκυος. Όπως είπε, οκτώ από τους τραυματίες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, συμπεριλαμβανομένου ενός τετράχρονου παιδιού.

«Οι γιατροί μας προσπαθούν να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν», πρόσθεσε.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, από την επίθεση οι κάτοικοι δεν είχαν αρκετό χρόνο προκειμένου να βρουν καταφύγιο για να προστατευθούν.

https://www.in.gr