Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος στον Αλμυρό

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος στον Αλμυρό

Τον Αλμυρό επισκέφθηκε στις 29/04/2022 ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Ο Βουλευτής πραγματοποίησε περιοδεία στην εμπορική αγορά του Αλμυρού και συνομίλησε με τους καταστηματάρχες της περιοχής για τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν, ενώ είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει με εκπροσώπους των κλάδων της εστίασης, των εμπορικών καταστημάτων, αλλά και του αγροκτηνοτροφικού κόσμου της περιοχής για όλα τα τρέχοντα ζητήματα.
Την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο κλάδος της εστίασης του Αλμυρού, μετέφεραν στο Βουλευτή ο Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Καταστημάτων, Ψητοπωλείων, Καφετεριών, Ταβερνών και συναφών επαγγελματιών επαρχίας Αλμυρού κκ. Μπακίρης και Κατσαβέκης. Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά, όλοι οι προηγούμενοι μήνες ήταν πολύ δύσκολοι, με τους επιχειρηματίες να σωρεύουν χρέη και την ενίσχυση από την πολιτεία να είναι παντελώς ανεπαρκής.  Οι επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης ήρθαν να προστεθούν στη δύσκολη κατάσταση των επιχειρήσεων και οι εκπρόσωποι της εστίασης δηλώνουν ότι οι λογαριασμοί που λαμβάνουν πλέον είναι διπλάσιοι, πολλές φορές τριπλάσιοι των προηγούμενων.
Σε παρόμοια δυσάρεστη θέση βρίσκεται και ο εμπορικός κόσμος του Αλμυρού, με τον Πρόεδρο και το μέλος της Ένωσης Εμπορικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Επαρχίας Αλμυρού κκ. Μπούντη και Κρικελά να ενημερώνουν το Βουλευτή ότι οι ανατιμήσεις και η ενεργειακή κρίση βρήκαν το λιανεμπόριο ήδη πολύ «κουρασμένο». Όπως μετέφεραν οι εκπρόσωποι του κλάδου, τα απανωτά lockdown σώρευσαν τα χρέη, με τη χρηματοδότηση να παραμένει ελλιπέστατη και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να αγωνίζονται κυριολεκτικά μέρα με τη μέρα για βγάλουν εισοδήματα. «Η αγορά έχει γεμίσει με επιχειρήσεις φαντάσματα και αν δεν υπάρξουν άμεσες παρεμβάσεις θα δούμε χιλιάδες λουκέτα το επόμενο διάστημα», ανέφεραν χαρακτηριστικά.
Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος τόνισε από την πλευρά του ότι χωρίς βούληση για συνδυαστικές πολιτικές ενίσχυσης της οικονομίας, η κατάσταση θα βαίνει συνεχώς κλιμακούμενη με ανυπολόγιστες συνέπειες για τα νοικοκυριά. «Χρειάζονται παρεμβάσεις για ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος, ώστε να υπάρξει και ενδυνάμωση της αγοραστικής δύναμης. Στοχευμένα προγράμματα επιδοτήσεων για όλους τους κλάδους της αγοράς, φορολογικές ελαφρύνσεις και πρόσβαση στη δανειοδότηση για τις επιχειρήσεις με ευνοϊκά επιτόκια, μέτρα συνδυαστικά, έμπρακτης ενίσχυσης», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σε δεινή θέση βρίσκονται και οι πολυάριθμοι κτηνοτρόφοι της περιοχής, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Δήμου Αλμυρού κ. Αν. Σκούρα.  Όπως ενημερώθηκε ο Βουλευτής, οι κτηνοτρόφοι παραμένουν κυριολεκτικά εγκαταλελειμμένοι από την πολιτεία. Το κόστος παραγωγής έχει ανέβει έως και 80%, ενώ την ίδια στιγμή οι περισσότεροι κτηνοτρόφοι της Μαγνησίας είτε δεν έλαβαν το 2% της πρόσφατης ενίσχυσης, είτε έλαβαν λιγότερα χρήματα από αυτά που ανέμεναν.
«Ο Αλμυρός κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο στην αγροκτηνοτροφική δραστηριότητα της Μαγνησίας, με πρότυπες κτηνοτροφικές μονάδες, που εξαιτίας της άρνησης της κυβέρνησης να λάβει αποτελεσματικά μέτρα, αυτή τη στιγμή παλεύουν μέρα με τη μέρα κυριολεκτικά μόνες τους για την επιβίωση», τόνισε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και σημείωσε ότι από την πλευρά του θα συνεχίσει να επιδιώκει με όλα τα κοινοβουλευτικά μέσα την έμπρακτη στήριξη του κόσμου του Αλμυρού.
Το Γραφείο Τύπου