Ο Κων. Μαραβέγιας σε Σούρπη, Αμαλιάπολη, Πλάτανο: «Περιβάλλον και πολιτισμός, ο “θησαυρός” της Μαγνησίας»

Ο Κων. Μαραβέγιας σε Σούρπη, Αμαλιάπολη, Πλάτανο: «Περιβάλλον και πολιτισμός, ο “θησαυρός” της Μαγνησίας»

Στα ιδιαίτερα συγκριτικά πλεονεκτήματα της νοτιοδυτικής Μαγνησίας που δημιουργούν προοπτικές ανάπτυξης στον πρωτογενή τομέα αλλά και στον τομέα του τουρισμού, αναφέρθηκε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνασταντίνος Μαραβέγιας, κατά τη διάρκεια περιοδείας του στη Σούρπη, την Αμαλιάπολη και τον Πλάτανο Αλμυρού.

Ο κ. Μαραβέγιας συναντήθηκε με κατοίκους και εκπροσώπους φορέων και συνομίλησε μαζί τους για το μέλλον της περιοχής. Όπως είπε, η Μαγνησία είναι ένας προικισμένος τόπος που παράγει μεγάλη ποικιλία προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας, τα οποία καλύπτουν τις τοπικές ανάγκες και παράλληλα έχουν μεγάλη εξαγωγική δυνατότητα. Οι ελιές και το ελαιόλαδο της νοτιοδυτικής Μαγνησίας αποτελούν από τα πιο φημισμένα προϊόντα, με σημαντική και μακρά παρουσία στον παραγωγικό-κοινωνικό ιστό και με σοβαρές προοπτικές ανάπτυξης». Για μια ακόμη φορά αναφέρθηκε στη σημαντική προσπάθεια που γίνεται από τον Σύνδεσμο Παραδοσιακών Ελαιώνων «Olivetto Magnes», με τον οποίο ο ίδιος έχει εγκαινιάσει γόνιμη συνεργασία, με σκοπό τη δημιουργία ετικέτας «ελαιώνα Νοτιοδυτικής Μαγνησίας» και τη διάκριση, τόσο της βρώσιμης ελιάς τόσο και των παραγώγων της, ως τοπικών προϊόντων με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά καλλιέργειας, ελαιοκομίας και διατροφικής αξίας.

Επίσης, από την Αμαλιάπολη αναφέρθηκε στις μεγάλες προοπτικές που δημιουργεί  η αξιοποίηση των ναυαγίων της περιοχής, κάνοντας λόγο για πολιτιστικές υποδομές ικανές να αναδείξουν, όχι μόνο τη Μαγνησία, αλλά ολόκληρη την Ελλάδα, στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη. «Περιβάλλον και πολιτισμός είναι ο «θησαυρός» της Μαγνησίας! Δυο παράγοντες που δίνουν υπεραξία στον τουρισμό και κάνουν τον τόπο μας ανταγωνιστικό πανελλαδικά αλλά και διεθνώς», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μαραβέγιας.

Τέλος, αφουγκράστηκε τις ανησυχίες των πολιτών της περιοχής για τα θέματα της καθημερινότητας που τους απασχολούν και υπενθύμισε ότι η ΝΔ έκανε πράξη τις υποσχέσεις της για λιγότερους φόρους και περισσότερες επενδύσεις και δουλειές, στήριξη του εισοδήματος και προστασία των πιο ευάλωτων, ένα κράτος φιλικό και ψηφιακό στο εσωτερικό, αλλά αξιόπιστο και περήφανο στο εξωτερικό, με νοικοκυρεμένα δημοσιονομικά, όπου οι παροχές θα βαδίζουν πάντα μαζί με τις αντοχές της οικονομίας.

Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε τους κατοίκους της Σούρπης, της Αμαλιάπολης και του Πλάτανου να στηρίξουν εκ νέου τη ΝΔ, καθορίζοντας με την ψήφο τους την εθνική πορεία της χώρας για μια δεκαετία, στο δρόμο της σιγουριάς και της προόδου. Ο ίδιος δεσμεύτηκε πως, εφόσον επανεκλεγεί, θα συμβάλει με κάθε τρόπο στην υλοποίηση έργων και παρεμβάσεων για την αναβάθμιση των υποδομών και της ποιότητας ζωής των κατοίκων σε κάθε γωνιά της Μαγνησίας.