Πάνδημη η κηδεία της 13χρονης μαθήτριας στον Αλμυρό

Πάνδημη η κηδεία της 13χρονης μαθήτριας στον Αλμυρό

Πάνδημη η κηδεία της 13χρονης Σεραίνα Χουλιάρα σήμερα στις 11 π.μ. στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Αλμυρού. Το 13χρονο κορίτσι έχασε τη ζωή του την περασμένη Παρασκευή όταν εκσφενδονίστηκε από παιχνίδι σε λουνα παρκ που λειτουργούσε στο πλαίσιο της εμποροπανήγυρης του Αλμυρού. Φίλοι, συμμαθητές, συγγενείς και πλήθος κόσμου ράγισαν στη θέα του φερέτρου. Αποχαιρέτησαν την Σεραϊνα, αυτό το πανέμορφο πλάσμα που έχασε τη ζωή του ενώ διασκέδαζε.

Αποσβολωμένη η κοινωνία του Αλμυρού που ακόμη αναρωτιέται ποιος έχει τις ευθύνες, ποιος δίνει άδεια, ποιος ελέγχει την καταλληλότητα του μηχανήματος. Πολλοί έκαναν λόγο για ανάγκη απόδοσης δικαιοσύνης για να μην  υπάρξει άλλο περιστατικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Άρειος Πάγος εξέδωσε απόφαση με αφορμή το προηγούμενο ατύχημα στη Χαλκίδα που αναφέρει ότι απαγορεύεται η χρήση του συγκεκριμένου μηχανήματος από ανήλικους χρήστες και μάλιστα επιβάλλεται έξω από κάθε μηχάνημα να υπάρχει σχετική ειδοποίηση ότι απαγορεύεται η χρήση από ανήλικους. Φως στο θέμα θα ρίξει η αυτοψία των εμπειρογνωμόνων που ορίστηκαν όχι μόνο από την αστυνομία με εντολή εισαγγελέα, αλλά και των τεχνικών συμβούλων όλων των εμπλεκομένων πλευρών που ξεκίνησαν χθες το έργο τους και αναμένεται να παραδώσουν το πόρισμα σε επτά ημέρας.

Εντωμεταξύ, ο χειριστής του μηχανήματος- παιχνιδιού, παρά το γεγονός ότι δεν ασκήθηκε ποτέ ποινή δίωξη σε βάρος του και παρά το γεγονός ότι διαθέτει άδεια παραμονής και άδεια εργασίας, ακόμα δεν έχει εμφανιστεί ώστε να καταθέσει πώς έγινε το τραγικό περιστατικό.

ΠΗΓΕΣ: ΕΡΤ, ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ANT1