Πέθανε σε ηλικία 85 ετών ο σπουδαίος ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης - Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο

Πέθανε σε ηλικία 85 ετών ο σπουδαίος ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης - Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο

Ο Ηλίας Λογοθέτης έγινε γνωστός κυρίως σε κωμικούς ρόλους από συμμετοχές σε τηλεόραση και κινηματογράφο. Τα θετικά σχόλια του Χάρολντ Πίντερ για την ερμηνεία του.

 Έφυγε από τη ζωή ο Ηλίας Λογοθέτης, με την είδηση να προκαλεί θλίψη στον κόσμο του θεάτρου. Ο θάνατος του σπουδαίου ηθοποιού έγινε γνωστός από ανάρτηση του γιου του, Αλέξανδρου.

"So long blue eyes" έγραψε στην ανάρτησή του στο Facebook, αναφερόμενος στον πατέρα του και το μπλε χρώμα των ματιών του, που τον χαρακτήριζαν, ενώ μέσα σε λίγα λεπτά πλήθος κόσμου εξέφρασε τα συλλυπητήριά του.

 Λίγο αργότερα ακολούθησε ανάρτηση και από τον πρόεδρο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρο Μπιμπίλα με την οποία αποχαιρετούσε τον μεγάλο καλλιτέχνη.

"Αντίο αγαπημένε μου σπουδαίε, Ηλία... πολυτάλαντε ηθοποιέ, πανέμορφε άνθρωπε, φιλόσοφε, φιλάνθρωπε, ποιητή, χιουμορίστα, γνήσιε δημοκράτη, αγωνιστή, οικογενειάρχη, σύντροφε... Δεν υπάρχουν λόγια για να σε περιγράψουν... Η φιλία μας τιμή για μένα και οι συνεργασίες μας από παλιά στο ραδιόφωνο, στην Επίδαυρο, στο θέατρο αξέχαστες... Καλό ταξίδι φίλτατε εκει που πας και κουράγιο για τον Αλέξανδρο και την Μαρία σου.." έγραψε.

Ποιος ήταν ο Ηλίας Λογοθέτης

Ο Ηλίας Λογοθέτης γεννήθηκε στη Λευκάδα στις 15 Απριλίου 1939. Δεν σκεφτόταν να ακολουθήσει την υποκριτική, καθώς τον ενδιέφερε περισσότερο η όπερα.

Ήταν απόφοιτος του τμήματος Πολιτικών Επιστημών της Παντείου και με το θέατρο ήρθε σε επαφή μέσω του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν, απ' όπου αποφοίτησε το 1967. Πήρε μέρος σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, ενώ πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο το 1970, στο έργο "Βαβυλωνία".

Έγινε γνωστός κυρίως σε κωμικούς ρόλους από συμμετοχές στη τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Το 2000 δέχτηκε τα θετικά σχόλια του Χάρολντ Πίντερ για την ερμηνεία του στο θεατρικό έργο "Νεκρή Ζώνη".

 Είχε συνεργαστεί με τους θιάσους Γιάννη Φέρτη-Ξένιας Καλογεροπούλου, Κάκιας Αναλυτή-Κώστα Ρηγόπουλου, Νίκου Ξανθόπουλου, Θανάση Βέγγου, Άγγελου Αντωνόπουλου-Μιράντας Κουνελάκη, με το Αμφιθέατρο του Σπύρου Ευαγγελάτου κ.ά.

Συμμετείχε σε πολλά θεατρικά έργα στην τηλεόραση στο γνωστό "Θέατρο της Δευτέρας" (ΕΡΤ1) και είχε λάβει μέρος, επίσης, σε μουσικές παραστάσεις, όπως το αφιέρωμα στον Μιχάλη Σουγιούλ.

Σύζυγός του ήταν η ηθοποιός Μαρία Ζαχαρή και γιος του ο Αλέξανδρος Λογοθέτης, ο οποίος ακολούθησε και αυτός την υποκριτική.

https://www.thetoc.gr