Πανηγυρίζει η Ευαγγελίστρια την 25η Μαρτίου

Πανηγυρίζει η Ευαγγελίστρια την 25η Μαρτίου

Την μεγίστη Θεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού της Παναγίας εορτάζει η Εκκλησία

την Δευτέρα 25 Μαρτίου. Επίκεντρο του εορτασμού στην Τοπική Εκκλησία θα είναι ο ιστορικός Ιερός Ναός Ευαγγελιστρίας Ν. Ιωνίας, όπου την παραμονή της εορτής, στις 6.30 μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Θα ακολουθήσει η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Ευαγγελισμού στους δρόμους πέριξ του Ιερού Ναού.

Στις 10.00 μ.μ. θα ξεκινήσει Ιερά Αγρυπνία, η οποία θα απολύσει στη 1 μετά τα μεσάνυκτα.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτη κ. Ιγνατίου.

Στις 6.00 μ.μ. θα τελεστεί ο Μεθεόρτιος Εσπερινός.

Στις 6.00 μ.μ., ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος θα χοροστατήσει στον Μεθεόρτιο Εσπερινό του Ευαγγελισμού, στην Ιερά Μονή Παναγίας κάτω Ξενιάς και θα τελέσει Κουρά Μεγαλόσχημης Μοναχής.

Τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου πανηγυρίζουν και οι κάτωθι Ιεροί Ναοί:

Ευαγγελιστρίας Αλμυρού

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Χρυσοστόμου Παπαδοπούλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ευαγγελιστρίας Γερακαρίου Αγιάς

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Παμφίλου Κοιλιά, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ευαγγελιστρίας Άνω Γατζέας

Την παραμονή της εορτής, στις 6.30 μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Νεκταρίου Παναγιωτακοπούλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. Κωνσταντίνου Φλάκη, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ο εορτασμός της Εθνικής εορτής

Την 25η Μαρτίου, στις 11.00 π.μ., ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος θα τελέσει την επίσημη Δοξολογία επί τη Εθνική επετείω, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου. Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος θα τελέσει Τρισάγιο στο μνημείο των Ηρώων στην παραλία του Βόλου και θα παρακολουθήσει την καθιερωμένη παρέλαση.