Παρέμβαση εισαγγελέα για τις επιθέσεις αδέσποτων στον Αλμυρό

Παρέμβαση εισαγγελέα για τις επιθέσεις αδέσποτων στον Αλμυρό

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε χθες η εισαγγελέας Πρωτοδικών Βόλου αναφορικά με την επίθεση αδέσποτου και τις δαγκωματιές που δέχθηκε 76χρονη προχθές στον Αλμυρό.

Στο μεταξύ ο δήμαρχος Βαγγ. Χατζηκυριάκος δήλωσε χθες σε βολιώτικο ραδιόφωνο, ότι το πρόβλημα με τα αδέσποτα στον Αλμυρό είναι έντονο και ότι υπολογίζονται σε 2.000 τα σκυλιά άνευ ιδιοκτήτη… Η εισαγγελέας Πρωτοδικών παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με βάση το χθεσινό δημοσίευμα και της «Θ» για την άγρια επίθεση που δέχθηκε η 76χρονη από αδέσποτο σκύλο. Διερευνώμενα αδικήματα είναι της σωματικής βλάβης από αμέλεια, από υπόχρεο σε ιδιαίτερη επιμέλεια και προσοχή κατά συρροή. Η προκαταρκτική θα ανατεθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού, ενώ θα κληθούν να καταθέσουν για την επίθεση η παθούσα, καθώς και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αλμυρού, ενώ θα ζητηθούν και ιατρικές γνωματεύσεις. Όπως έγραψε χθες η «Θ», ο σκύλος επιτέθηκε στην 76χρονη και της κατάφερε 20 δαγκωματιές σε όλο της το σώμα. Το περιστατικό έγινε στις 7 προχθές το πρωί, στην είσοδο της πόλης πίσω από τον σταθμό των ΚΤΕΛ. Σωτήρια ήταν η παρέμβαση διανομέα, ο οποίος έτυχε να περνά από το σημείο και είδε το θύμα πεσμένο και τον σκύλο να τη δαγκώνει και όρμησε κατευθείαν πάνω του, για να τη γλιτώσει από τη μανία του ζώου. Κατάφερε τελικά να τον διώξει, αποκομίζοντας μια δαγκωνιά στο πόδι. Περίοικοι και ο διανομέας ειδοποίησαν το Κέντρο Υγείας, ενώ ασθενοφόρο μετέβη στο σημείο, μεταφέροντας την τραυματία στο Νοσοκομείο Βόλου για την παροχή ιατρικής φροντίδας. Το πρόβλημα με τα αδέσποτα στον Αλμυρό είναι οξυμένο και μόνο προχθές είχαμε άλλα δύο περιστατικά με επιθέσεις σκυλιών, με τα θύματα να μεταβαίνουν στο Κέντρο Υγείας για την παροχή πρώτων βοηθειών. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού μετά από παλαιότερη παραγγελία του εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου, διενεργεί άλλη προκαταρκτική εξέταση για τις πολλές περιπτώσεις επιθέσεων αδέσποτων σκύλων με διερευνώμενο αδίκημα, αυτό της σωματικής βλάβης από αμέλεια, με υπεύθυνο τον αρμόδιο αντιδήμαρχο. Τα πορίσματα των δύο εξετάσεων ίσως συνενωθούν σε μία δικογραφία. Η 76χρονη φέρεται να δήλωσε ότι πήγε να μπει στο κτήμα της, που δεν είναι περιφραγμένο για να κάνει κάποιες δουλειές και ούτε που κατάλαβε πώς το σκυλί ήταν εξαγριωμένο και της επιτέθηκε. «Είναι ένα αδέσποτο και όλοι το γνωρίζαμε», φέρεται να είπε η 76χρονη στους γιατρούς. Η ηλικιωμένη γυναίκα ζει μόνη της, ενώ στο Νοσοκομείο διαπίστωσαν πως εκτός από τα σοβαρά τραύματα στα χέρια και στα πόδια, έφερε και κάταγμα στο χέρι. Η 76χρονη έχει απόλυτη διαύγεια και είπε πως υπέστη σοκ . «Δεν μπορούσα να ξεφύγω από τη μανία του, παραδόθηκα», φέρεται να δήλωσε στους γιατρούς. Το αδέσποτο σκυλί έχει μεταφερθεί σε χώρο φιλοξενίας κτηνιάτρου, που συνεργάζεται με τον Δήμο Αλμυρού.

Ο δήμαρχος Αλμυρού
Μιλώντας χθες το μεσημέρι σε βολιώτικο ραδιόφωνο ο δήμαρχος Αλμυρού Βαγγ. Χατζηκυριάκος επισήμανε μεταξύ άλλων ότι το πρόβλημα με τα αδέσποτα είναι έντονο στον Δήμο, καθώς ο νόμος δεν δίνει λύσεις, ενώ ο Δήμος δεν διαθέτει ούτε μπόγια ούτε καταφύγιο, έργο που βρίσκεται στη διαδικασία της δημοπράτησης. Ακόμη ανέφερε πως έχουν τοποθετηθεί τσιπ σε 80 αδέσποτα, από τα 300 που βρίσκονταν σε ιδιωτικό καταφύγιο, του οποίου η ιδιοκτήτρια πέθανε και μέχρι τέλος του έτους θα πρέπει να απελευθερωθούν και να επιστρέψουν στο φυσικό τους περιβάλλον… Τα χρήματα δεν επαρκούν, τόνισε ο δήμαρχος Αλμυρού, για φαγητό και την κάλυψη υγείας των αδέσποτων με το πρόβλημα να εντείνεται, καθώς, όπως ανέφερε, μόλις προχθές τρία νέα σκυλάκια με λουράκια έκαναν την εμφάνισή τους. «Κάναμε σύμβαση με μπόγια και θέλουμε και ειδικό αυτοκίνητο», κατέληξε ο Βαγγ. Χατζηκυριάκος.

πηγη: εφημερίδα Θεσσαλία

www.thenewspaper.gr