Παραδόθηκε σε κυκλοφορία η γέφυρα στον «Ξηριά» Αλμυρού (βίντεο&φωτο)

Παραδόθηκε σε κυκλοφορία η γέφυρα στον «Ξηριά» Αλμυρού (βίντεο&φωτο)

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στη γέφυρα του Ξηριά στον Αλμυρό και παραδόθηκε σε κυκλοφορία

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στη γέφυρα του Ξηριά στον Αλμυρό και σήμερα παραδόθηκε σε κυκλοφορία όπου και έγιναν τα εγκαίνια από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα και την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Άννα Μαρία Παπαδημητρίου. Η κυκλοφορία στο ένα ρεύμα γίνεται εκ περιτροπής, με πολλή προσοχή, όπως ορίζει και το σήμα.

Σε δηλώσεις, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, ανέφερε: «Είναι μία σημαντική ημέρα για τον Δήμο Αλμυρού. Εμείς ως περιφέρεια αναλάβαμε το συγκεκριμένο έργο, το οποίο ολοκληρώθηκε σε άριστη συνεργασία με τον Δήμο Αλμυρού. Η μόνιμη αποκατάσταση της γέφυρας αναμένεται να γίνει από το υπουργείο υποδομών και μέχρι τότε χρειάζεται προσοχή, όπως ορίζει το σήμα».

Ο βουλευτής Μαγνησίας, κ. Χρήστος Μπουκώρος, δήλωσε ότι: «η γέφυρα του Ξηριά είναι κρίσιμης σημασίας για την οικονομική και κοινωνική ζωή του Δήμου Αλμυρού. Βλέπω άριστη συνεργασία μεταξύ των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης και της κυβέρνησης. Εδώ έχουμε μία προσωρινή, όχι πρόχειρη όμως, αποκατάσταση που ευνοεί τη λειτουργικότητα της περιοχής, την κυκλοφορία και η μόνιμη αποκατάσταση είναι προτεραιότητα. Παρακολουθούμε τις διατάξεις που έχουν να κάνουν με την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας και σιγά σιγά η κανονικότητα θα επανέλθει μετά τη μεγάλη καταστροφή».

Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων, κα Αννα Μαρία Παπαδημητρίου, ανέφερε ότι: «έγινε τεράστια προσπάθεια από την Περιφέρεια, την τεχνική της υπηρεσία και τον εργολάβο, ώστε να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα αυτό το πολύ σημαντικό έργο για την περιοχή του Αλμυρού. Σήμερα το δίνουμε σε κυκλοφορία, για να εξυπηρετείται ο κόσμος, περιμένοντας το υπουργείο το οποίο έχει αναλάβει την αρμοδιότητα της αποκατάστασης γεφυρών και δρόμων».

Ο δήμαρχος Αλμυρού, κ. Δημήτρης Εσερίδης, ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη και την αντιπεριφερειάρχη, οι οποίοι όπως είπε από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων τους είχαν άριστη συνεργασία μαζί του. «Είναι ένα επίτευγμα που σε σύντομο χρονικό διάστημα δόθηκε η γέφυρα σε κυκλοφορία προς διευκόλυνση των πολιτών, μετά από πολύ μεγάλη ταλαιπωρία. Να φανταστείτε ότι για αυτά τα 150-200 μέτρα χρειαζόταν να κάνουμε 20 χιλιόμετρα για να μπορούμε να πάμε σε κάποια άλλα χωριά».